FYN ER FIN – VESTLIG BJERGLØVSANGER VED JØVET, FYNS HOVED DEN 3. JUNI 2026.

Da jeg var vej hjem til de gamle på Midtfyn for at se FA Cup finale mellem de to Manchester klubber ringede Martin Søgaard og berettede om at Søren Gjaldbæk (tillykke med fundet) havde slået til med en Bjergløvsanger ved Jøvet på Fyns Hoved. Vi aftalte lynhurtigt at mødes i Odense og så ellers køre sammen derop. Allerede ved ankomsten kunne vi fra vores P-plads høre den synge. De næste par timer kunne vi så nyde denne fugl mens den sang samt også lod sig se flere gange super fint. Den største udfordring var dog at få den sikkert bestemt til enten Østlig eller Vestlig Bjergløvsanger. Men efter nogle timer kaldte den endelig og den kunne nu bestemmes til Vestlig Bjergløvsanger. Det var et skønt gensyn med arten som jeg sidste havde i Danmark for 33 år siden da der rastede en ved Viborg. Det var selvfølgelig også ny art for Fyn samt den anden nye småfugleart for øen i år da der i Odense i marts rastede en Sortstrubet Jernspurv. Som Fynbo bliver man helt stolt af sin gamle ø der ellers altid er blevet betragtet som et hul rent ornitologisk. 

Foto og Lyd: Henrik Knudsen, Copyright.

Vestlig Bjergløvsanger. Jøvet, Fyns Hoved den 3. juni 2023.

Vestlig Bjergløvsanger. Jøvet, Fyns Hoved den 3. juni 2023.

Vestlig Bjergløvsanger. Jøvet, Fyns Hoved den 3. juni 2023.

Vestlig Bjergløvsanger. Jøvet, Fyns Hoved den 3. juni 2023.

Vestlig Bjergløvsanger. Jøvet, Fyns Hoved den 3. juni 2023.

Vestlig Bjergløvsanger. Jøvet, Fyns Hoved den 3. juni 2023.