HÆRFUGL OG ANDRE FINE FUGLE I ØHAVET DEN 15. APRIL 2023.

Det blev til en meget lang og god dag i felten… Jeg lagde ud med at guide en gruppe som havde tilmeldt sig Naturamas fuglekursus. Turen gik til Vejlen på Tåsinge og senere Noret. Selv om foråret virker lidt forsinket var der alligevel meget at nyde. Især ynglefuglene var i topform, især Rørhøgene lavede flot opvisning mens de kaldte højlydt… En adult Havørn på klos hold gav et sug i maven på os alle. Årets første Blåhals sang i Noret, desværre sang den kun inden holdet dukkede op. Ellers blev det også til 87 Storspover og 8 Brushøns samt 2 Grønspætter inden turen sluttede. 

Jeg var ikke mere end lige kommet hjem før Laila dukkede og hun var klar på at køre til Dovns Klint på Sydlangeland med det samme og se om gårsdagens Hærfugl fortsat var på plads. Vi mødte Niels Bomholt og Torbjørn Eriksen som begge kunne berette de havde set den kort før vi kom. Vi måtte dog bruge en lille time før den var i bogen, men det var hele ventetiden værd. Det var begge vores første Hærfugl på Langeland. Det var min første skrigefugl på Øen siden jeg sammen med Per Rasmussen og Lars Andersen fandt en Ellekrage den 21. juni 1986. Jeg håber ikke jeg skal vente lige så længe med at få en Biæder på listen. Turen bød også på 2 Hvide storke og 4 Havørne. Storkene lå og kredsede over Gulstav.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Hærfugl. Selv om jeg ikke dyrker min Langelandsliste var det en dejlig art at få set der. Dovns Klint den 15. april 2023.

Hærfugl. Den var lidt flyvsk, men den havde også valgt at opholde sig hvor der går en del mennesker. Dovns Klint den 15. april 2023.

Hærfugl. En af de mere skønne fugle man kan se. Dovns Klint den 15. april 2023.