GIGANTISK STOR OG MØRK SØLVMÅGE, SPODSBJERG HAVN DEN 14. APRIL 2023.

I går den 13. april 2023 opdagede jeg en påfaldende stor måge i forhold til de Sølvmåger den stod sammen med i Spodsbjerg havn. Det var ikke kun størrelsen der var iøjnefaldende det var dens meget mørkere overside (skifergrå). Første tanke var en mulig hybrid mellem Svartbag og Sølvmåge, men det passede heller ikke helt rigtigt. Jeg nåede også et kort øjeblik at tænke på Skifermåge men også den kunne hurtigt udelukkes. Jeg antager fuglen kommer fra nogle af de nordligste bestande af Sølvmåge i Nordnorge eller længere øst over som er meget store og mørke.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sølvmåge adult. Det var en meget voldsom stor fugl og det har nok drejet sig om en han. Den virkede også anderledes i formen, det virkede næsten grotesk i forhold til vores Sølvmåger.  Spodsbjerg den 13. april 2023.

Sølvmåge adult. Selv om de står i forskellige stillinger kan man hurtigt erkende den har et stort fyldigt og firkantet hoved i forhold til Sølvmågen til højre. Næbbet er ligeledes meget kraftigt og stort. Rygfarven er mørkere og virkede ikke blålig som hos Sølvmågen. Spodsbjerg den 13. april 2023.

Sølvmåge adult. Bemærk hvor mørk den er i forhold til Sølvmågen som flyver foran den. Den hvide bagkant er også meget bred. Spodsbjerg den 13. april 2023.

Sølvmåge adult. Store mørke brede vinger med stor bred hvid vingebagkant ses også tydeligt på dette foto. Spodsbjerg den 13. april 2023.