ATTER EN GOD MÅGE I NORET DEN 11. APRIL 2023.

Jeg havde ikke tjekket Noret på Tåsinge siden den 5. april 2023 hvor Laila og jeg havde 2 adulte Sorthovedet Måger. Så da jeg lige havde lidt tid inden jeg skulle på arbejde fik området lige et hurtigt tjek. Mellem lidt blandede måger stod der en meget smuk 2k Kaspisk Måge, hvilket er den første jeg har registreret i selve Noret. Siden jeg fandt min første Kaspiske Måge på Tåsinge den 19. september 2021 i Lunkebugten er det blevet til omkring 10 fugle. Selve om jeg sjældent finder arten langs vestkysten af Langeland, tyder det alligevel på at arten nu optræder ret regelmæssigt på Tåsinge. Udover den Kaspiske Måge var der også et Atlingand par samt 9 Brushøns i Noret. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 2k. Fuglen ses som en af de sidste fugle i højre side af billedet. Noret, Tåsinge den 11. april 2023.