FORTSAT SORTBUGET KNORTEGÅS PÅ RISTINGE HALE DEN 1. APRIL 2023.

Radioavisen blev ved med at fortælle at solen skinnede overalt… men i Øhavet kom den først frem omkring kl. 15. Indtil da stod hele morgen på fugtigt og overskyet vejr. Vinden var også meget kraftig. Så det blev kun til et par timer med fugl ved Ristinge Hale, men her var der også gæs for alle pengene. Jeg tror aldrig jeg har oplevet så mange Bramgæs på de marker hvor de Mørkbuget Knortegæs plejer at holde til. Jeg fik aldrig helt styr på antallet da en immature Havørn fik det hele på vingerne, men der har helt sikkert været 5000 Bramgæs. Til gengæld nåede jeg at få talt 335 Mørkbuget Knortegæs og mellem dem var der en enkelt Sortbuget Knortegås. På vejen hjem var jeg forbi Jan Nielsens fantastiske flotte fotoudstilling på Skovsgård Gods som åbnede i dag. Jan er en af Danmarks dygtigste fuglefotografer, så jeg kan kun varmt anbefale at besøge den hvis man skal en tur til Langeland den kommende tid. Ved Godset gik der et par Traner og jeg fik også min første Atlingand i bogen der.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sortbuget Knortegås. Kan du spotte den mellem kollegerne ?. Ristinge Hale den 1. april 2023.

Panik. Ristinge Hale den 1. april 2023.

Havørn imm. Den kom forbi i to omgange og forsøgte at slå en Bramgås uden held første gang. Ristinge Hale den 1. april 2023.