SMUKKE MEN RÅKOLDE FORÅRSDAGE PÅ LANGELAND DEN 28. MARTS 2023.

De seneste to dage har jeg været udendørs det meste af tiden. Vejret har været flot men råkoldt og med frost om morgen. Det har sat lidt af en stopper for nye forårsgæster, men alligevel så jeg min først marts Stenpikker på Langeland nogensinde ved Skovsgaard den 27. marts 2023. Samme dag sås 240 Mørkbuget Knortegæs ved Ristinge. Mellem dem var den faste hybrid mellem Mørkbuget og Lysbuget. En spændende fugl at følge og jeg bemærkede at mindst 2 af dens unger også virkede lysere på flanken end de Mørkbugede ungfugle. I dag den 28. marts havde jeg lidt trækkende Musvåger nord for Løkkeby og mellem dem var der en 2k Fjeldvåge. Det blev også til 2 Traner der trak i samme spor. Ved Spodsbjerg sang Grønspætten igennem, sikkert den samme fugl som jeg flere gange har hørt ved Drejet.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Fjeldvåge. På vej mod NØ. Langeland den 28. marts 2023.

Trane (r). Lidt senere tog disse to Traner samme retning som rovfuglene. Langeland den 28. marts 2023.

Skægmejse. I rørskoven kunne jeg nyde et par hanner der havde fået selskab af en god stak Rørspurve. Langeland den 28. marts 2023.