SORTSTRUBET JERNSPURV – HOLD NU OP DEN 22. MARTS 2023.

I går eftermiddags fik jeg noget af en chokmelding da Laila og Ulf ringede lige efter hinanden og sagde der var opdaget en Sortstrubet Jernspurv i en have omkring Åsum. Da jeg var på tur med min far valgte jeg at have is i maven. Jeg fik aftalt med min chef jeg kunne holde fri næste dag, så klokken lidt over 6 stod jeg på Kildegårdsvej sammen med en masse andre glade og spændte birdere. Klokken 7 kom forløsningen da den lige pludselig sad i fodrehuset i den have den var fundet i i går. Det var ikke den helt ønskede obs, men fuglen var i det mindste nu set og fortsat i området. Herefter måtte jeg vente små to timer før jeg atter så den det samme sted, denne gang noget bedre, men igen kun nogle få sekunder. Folk begyndte nu at sprede sig og fuglen blev nu genfundet i en af nabohaverne. Desværre var der et gigantisk langt og stort krat foran haven hvilket næsten gjorde det umuligt at se noget. Jeg kunne dog se at hvis man gik rundt om grunden kunne man overse haven helt perfekt uden nogen form for vegetation foran sig. Efter nogle meget lange minutter opdager jeg at den pludselig lander i en mindre busk inde i haven. Her sidder den helt perfekt fremme i flere minutter og viser sig frem fra sin bedste side…. Det var en fantastisk fugle at se så godt. Sidste efterår drømte jeg lidt om at vi skulle se den mens vi på ChrØ da det nok var det mest oplagte sted den skulle dukke op hvis den kom forbi DK. Men med fugle ved man aldrig, de kan dukke op hvor som helst… endda også på Fyn.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sortstrubet Jernspurv. Efter flere fund i især Finland og Sverige blev det endelig Danmarks tur til at få besøg af den eksklusive Jernspurv. Odense den 22. marts 2023.

Sortstrubet Jernspurv. Dejligt det blev et forårsfund (den kan måske have overvintret ?) da man derved fik set en fugl med en rigtig smuk sort strubeplet. Odense den 22. marts 2023.