SORTRYGGET HVID VIPSTJERT – LANGELAND DEN 19. MARTS 2023.

Jeg tog i går den 18. marts 2023 en tidlig morgenrunde til Sydlangeland. Vejret var om morgen lidt diset, men senere kom der lidt sol. Vind var der ikke meget af og i følge temperaturmåleren i min gamle bil nåede dagen op på 14 grader. Den manglende vind var ikke særlig produktiv for havobsen, det blev kun til nogle få Alke. Langs kysten kunne man så nyde de evigt snakkende Havlitter og Edderfugle samt de mere smalltalkende Sortænder. I Tryggelev nor sad den faste Stor Tornskade forsat fast og lignede endnu ikke en der havde travlt. I et område som jeg ikke kender særlig godt fandt en rigtig god flok på 430 Mørkbuget Knortegæs og mellem dem var der 2 Sortbuget Knortegæs samt hybriden mellem Lysbuget og Mørkbuget Knortegås. Det var selvfølgelig fuglene fra Ristinge området der var stukket af fra gaskanoner og andre “løse kanoner” Her gik de på en grøn mark og hyggede sig, hvilket var ganske langt væk fra deres faste område. 

Dagens fugl blev dog en Sortrygget Hvid Vipstjert som sammen med lidt over 20 Hvid Vipstjert (alba) havde slået sig ned på en mark hvor en landmand var i gang med sin traktor. Det var først i 2019 jeg så denne fåtallige race på Langeland samt det øvrige Østdanmark, men siden har jeg næsten haft den hvert år på øen. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sortryget Hvid Vipstjert. Mellem 20+ Hvid Vipstjert (alba) gik denne smukke yarrellii. Langeland den 18. marts 2023.

Sortrygget Hvid Vipstjert. Den er en fryd for øjet. Langeland den 18. marts 2023.

Sortrygget Hvid Vipstjert. Jeg tror ikke helt landmanden kunne forstå hvad jeg fotograferede på livet løs da han var i gang med sit arbejde. Langeland den 18. marts 2023.