LILLE BJERGAND HAN VED SYBERGLAND, KERTEMINDE DEN 19. MARTS 2023.

En rundtur på Fyn sammen med Laila startede ved Sybergland ved Kerteminde hvor der i går blev fundet en Lille Bjergand han af Benjamin Bech (Godt gået). Det var mange år siden vi begge havde set arten og den kunne derfor godt tåle at blive genopfrisket. Der var masser af folk deroppe, så den var mandsopdækket. Vi så den også med det samme og umiddelbart så den ret god ud, det eneste der faldt i øjnene var at den virkerede ret langnæbbet. Jeg kan ikke huske om det er et typisk indtryk man får af arten. Efter lidt fotos og hyggelig snak med flere af de mange fuglefolk der var kommet for at se fuglen gik turen videre til Nyborg hvor vi fik bogført den faste Søkonge ved Knudshoved. Ellers væltede vi os i Grønspætter på turen, hele 5 kaldende fugle blev det til. Arten har rigtig bidt sig fast over det meste af Fyn efterhånden. Vi så også den Store Tornskade jeg fandt ved Svendborg den 14. marts 2023. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Lille Bjergand han. Umiddelbart så den helt rigtig ud, jeg undrede mig dog bare over det langnæbbede indtryk den efterlod. Sybergland den 19. marts 2023.

Lille Bjergand han. Lidt vingestudier. Sybergland den 19. marts 2023.

Lille Bjergand han. Bemærk den lille sorte næbnegl. Sybergland den 19. marts 2023.