ENDELIG EN STOR TORNSKADE DEN 6. MARTS 2023.

Lidt tilfældigt løb jeg ind i en Stor Tornskade i dag, da jeg opdagede en fra bilen mens jeg kørte på motorvejen syd for Kværndrup omkring Hønsehave. Fuglen sad et godt stykke fra selve motorvejen i toppen af nogle træer. Da der er så langt imellem jeg ser arten her på Fyn smed jeg bilen ind i nødsporet og fik taget lidt landskabsfotos med den. Det er blot den anden jeg ser i år, tidligere har jeg set set den faste i Tryggelev nor på Langeland. Under isvintrene i 80erne cyklede jeg næsten hver weekend til Brændegård sø for at se på fugle og det var ikke unormalt at jeg så 2 til 3 fugle på sådan en tur. Der er nu blevet meget længere imellem de overvintrende fugle i det område samt på resten af Fyn…. desværre.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Stor Tornskade. Om det har drejet sig om en overvintrende fugl eller en der evt. er på vej til ynglepladserne er svært at sige med sikkerhed på det her tidspunkt. Hønsehave den 6. marts 2023.