FORÅRSFORNEMMELSER PÅ LANGELAND DEN 21. FEBRUAR 2023.

Det var svært ikke at blive i godt humør i dag… Solen skinnede smukt, temperaturen nåede 10 grader ifølge bilens termometer og det føltes også sådan når man stod i læ for den fortsat friske vind fra en NV-lig retning. Det væltede dog ikke ind med masser af nye friske årsarter, men der var konstant et kald fra en trækkende Sanglærke samt et par pip fra trækkende Tornirisker. Jeg måtte nøjes med gamle kendinge men det var nu også til at leve med. Især var jeg glad for at se der fortsat var Sortstrubet Bynkefugl ved Ristinge halvøen. Efter ikke at have set den længe så jeg atter hybriden mellem Mørkbuget og Lysbuget Knortegås, den gik sammen med godt 90 Knortegæs. Til gengæld var der ingen Sortbuget Knortegæs i dag. I Klise Nor stod den faste 2k Kaspiske Måge som snart har været på plads i 3 måneder, primært i Bagenkop havn. Ved Drejet var den adulte Sorthovedet Måge atter på plads den forsvandt dog uden at jeg opdagede det. Det samme var de faste Sandløbere som der i dag var 14 af. Et Rødben troede den var blevet til en svømmesneppe, den lå langt ude på vandet og svømmede rundt som sådan en. Jeg så dog den lettede igen uden problemer og fløj ind til stranden. Som det sidste var der samme sted 2 Splitterner.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sortstrubet Bynkefugl. Denne fugl har rastet siden den 2. januar 2023 i det samme område. Ristinge Hale den 21. februar 2023.

Sandløber. De bliver skræmt op mange gange i løbet af dagen på grund af de mange løse hunde der bliver luftet på stranden. Drejet den 21. februar 2023.

Sorthovedet Måge adult. Næsten som en Skråpe skar vingen sig igennem vandet her i det tidlige morgenlys. Drejet den 21. februar 2023.

Sorthovedet Måge adult. Den var ikke specielt social, men her havde den fået selskab af en adult Hættemåge. Drejet den 21. februar 2023.

Sorthovedet Måge adult. Synes den høre til en af de smukkeste måger man kan se både med eller uden hætte. Drejet den 21. februar 2023.

Sorthovedet Måge adult. Jeg har gennemgået fotos fra de seneste to dage og sammenlignet med dem fra tidligere år og må erkende det nok ikke er muligt at finde noget brugbart der med sikkerhed kan sige om det er det samme individ. Jeg havde håbet på måske næseboret kunne havde haft en karakteristisk form. Drejet den 21. februar 2023.

Sorthovedet Måge adult. Her kan man se den giver lyd fra sig. Selv om arten nu er blevet mere regelmæssig i Danmark føles det fortsat som at se en sjælden fugl. Jeg har været med så længe at de første fugle jeg så skulle en tur forbi SU !. Drejet den 21. februar 2023.