HVOR BLEV SOLEN AF ? DEN 23. JANUAR 2023.

Da DMI havde lovet smukt vejr aftalte Peder Rasmussen og jeg at vi igen ville en tur rundt og tjekke Sydlangeland for fugle. Det smukke vejr udeblev desværre den stod på gråvejr med næsten ingen vind. Heldigvis var fuglene ligeglade med solen, der var nemlig masser at se på dagens tur. Vi lagde ud med at finde vores første Pibesvane i år ved Fårevejle mellem en masse Sangsvaner. Sidstnævnte så vi rigtig mange af på dagens tur (800+ ?, Peder har styr på tallene). Herefter gik turen til Ristinge Hale hvor vi mellem 110 Mørkbuget Knortegæs kunne nyde en fin Sortbuget Knortegås. Halvøen bød på også på Havørn, Strandhjejler, Små Kobbersnepper samt islandske Ryler. Ud for kysten ved Tryggelev Nor havde vi 2 smukke Nordiske Lappedykkere i selskab med en Sortstrubet Lom. Bagenkop havn blev selvfølgelig også tjekket og efter vi havde noteret den faste 2k Kaspiske Måge opdagede vi yderligere en fugl i form af en adult fugl, som var ny for 2023. Resten af turen brugte vi på at tjekke mange forskellige steder uden det store udbytte og sluttede ved Drejet hvor 12 Sandløbere kom i bogen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Pibesvane adult. Så fik vi vinterens første fugl i hus, en art som vi begge er ret glade for. Fårevejle den 23. januar 2023.

Sortbuget Knortegås adult. Fuglen sås fint sammen med de Mørkbuget Knortegæs. Ristinge Hale den 23. januar 2023.

Kaspisk Måge adult. Endelig en ny fugl efter igennem længere tid kun at have set de samme faste fugle på Øen. Bagenkop havn den 23. januar 2023.

Sølvmåge 3k. Selv om der var lang vej, kunne man da godt dagdrømme lidt om en Amerikansk Sølvmåge. Bagenkop havn den 23. januar 2023.