VARIATION OG LIDT AF DET SAMME DEN 6. JANUAR 2023.

Igen stod regnen ned hele morgen og frem til middag herefter ret smukt vejr med sol og drivende skyer. Jeg smuttede straks afsted til Bagenkop havn da vejret blev smukt, og håbede lidt på at den kraftige vind fra en sydlig retning kunne producere lidt nye måger. Desværre var der dog ikke så meget nyt af komme efter… Så jeg tog blot lidt fotos i det flotte lys inden turen atter gik hjem.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sølvmåge adult. Denne fugl fik jeg desværre kun flyvende billeder af… Men oversiden var ret påfaldende mørk i forhold de andre Sølvmåger. Sådanne fugle ses med jævne mellemrum, men hvorfor lige de ser så mørke ud ved jeg ikke. Oven i det havde den blodrød orbitalring som en adult Middelhavssølvmåge. Bagenkop havn den 6. januar 2023.

Sølvmåge adult. Det var sådan det hele startede for over 30 år siden.. man ledte efter “Gulbenet Sølvmåge”, men vi skulle blive klogere igennem flere årtiers mågestudier. Denne fugl er blot en typisk fugl fra Østersøregionen, hvor de gule ben ses i forskellige grader. Bagenkop havn den 6. januar 2023.

Kaspisk Måge 2k. De mange år førte til at man lærte at skelne Middelhavssølvmågerne samt de Kaspiske Måger fra Sølvmågerne. Der er dog fortsat mange åbne spørgsmål. Bagenkop havn den 6. januar 2022.