LAILAS GODE NÆSE FOR HVOR DER ER FUGLE DEN 26. DECEMBER 2022.

Efter alt for meget mad de seneste to dage og alt for lidt fuglekig tog jeg sammen med Laila til Langeland i dag. Vejret var lidt udfordrende med flere byger men dog til at overleve. Derimod kunne vi ikke overvinde trangen hos Langelænderne til at lege med fyrværkeri og måtte lidt nedslående erkende det ikke var til at opdrive en sjov måge i Bagenkop havn, da der faktisk ikke var en eneste fugl i havnen !. Heldigvis fik Laila den gode ide at køre en tur i Tryggelev Nor. Her havde vi nemlig heldet med os da vi fandt en rigtig smuk han Sortstrubet Bynkefugl i en busk. I øvrigt et meget kraftigt farvet eksemplar. Selv om vi kun så den nogle få minutter inden den forsvandt for os var vi god tilfredse…da det var ved at være rigtig længe siden vi sidst havde set arten på Langeland. Nu da jeg havde set min ynglingsfugl var det klart at Laila igen måtte afgøre hvor vi så skulle hen. Valget faldt på Ristinge Hale, så vi satte kursen mod SV. Vi fandt her lidt Mørkbuget Knortegæs (85 stk.) og mellem dem var der en der så lidt spændende ud. Flanken lignede noget der faldt udenfor variationen hos Mørkbuget men mere passede på Sortbuget uden at være spot on. Sammenlignet var ryggen også mørkere hos den spændende fugl end hos de Mørkbuget. Halsringen var smal og “gennemhullet”. Umiddelbart synes vi at fuglen er et godt bud på en mulig hybrid mellem Mørkbuget og Sortbuget… men kan en Gråbuget udelukkes ?.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sortstrubet Bynkefugl han. Det var som at få en ekstra julegave da den pludselig sad foran os. Tryggelev Nor den 26. december 2022.

Mulig hybrid mellem Sortbuget og Mørkbuget Knortegås (Gråbuget ?). Fuglen er midt i billedet og kan fint sammenlignes med en Mørkbuget med ret lys flanke (fugl nr. 2 fra højre mod venstre lige efter sprøjtesporet i marken. Ristinge Hale den 26. december 2022.

Mulig hybrid mellem Sortbuget og Mørkbuget Knortegås (Gråbuget ?). Bemærk den mere mørke ryg hos den interessante fugl sammenlignet med det Mørkbuget. Ristinge Hale den 26. december 2022.