GODKENDT DAG I ØHAVET DEN 23. DECEMBER 2022.

Øhavet bød på den smukkeste dag og der var atter lidt fugle at glæde sig over. Fra sidst på formiddagen til kort før solnedgang stod den på Langeland… En af de første måger jeg kunne glæde mig over var en fin adult Kaspisk Måge i Bagenkop havn. Den første gamle jeg har set meget længe i havnen, i øvrigt kun jeg straks se det ikke var den adulte jeg så i Keldsnor den 13. december 2022 – næbtegningen var forskellige. I Klise Nor tog vi lige et skridt op af stigen da det blev til en 1k Middelhavssølvmåge som stod sammen med en 3k Kaspisk Måge… heller ingen af disse fugle har jeg registreret i år. Jeg har her på det seneste (den 16. november til den 23. december 2022) fået godt gang i Middelhavssølvmågerne da det er blev til 3 1k fugle i denne periode, hhv. 1 på Tåsinge og 2 på Langeland. Inden jeg forlod den sydlige del af Øen fik jeg også noteret 20 Små Skalleslugere. Resten af de lyse timer blev brugt i Spodsbjerg havn, hvor den faste 3k Kaspiske Måge straks ville hilse på. Ud af ingenting kom der pludselig flyvende en kaldende Sortgrå Ryle som slog sig ned på nogle store havnesten. Det er en ret sjælden art på disse kanter (faktisk lidt underligt da området er perfekt til arten), så det var en perfekt afslutning på dagen. Nævnes skal også lige en Rød Glente som slog sine folder omkring Nørre Longelse. Inden bilen atter holdte under carporten kunne jeg notere 170 Sangsvaner (heraf var 31 ungfugle fra i år) på en mark på Tåsinge.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge adult. Bemærk bla. helt hvidt hoved uden vinterstreger som hos Sølvmåge. (Har dog også allerede set de første Sølvmåger med helt hvide hoveder her i december 2022) Hele to nye fugle blev det til på årslisten for Kaspisk Måge på Langeland. Bagenkop havn den 23. december 2022.

Kaspisk Måge adult. Bemærk hvor hvid den er i p10 og p9. Bagenkop havn den 23. december 2022.

Sortgrå Ryle. Dagens lille overraskelse i Spodsbjerg havn. Spodsbjerg havn den 23. december 2022.