MIN HJERNE BLIVER AFLYTTET ! DEN 27. NOVEMBER 2022.

Efter mågeturen til Langeland ville jeg afslutte dagen med at besøge Ringe Sø på Midtfyn inden jeg skulle besøge familien. Mens jeg køre langs søen ganske langsomt for at se om der evt. skulle være en Kaspisk Måge tænker jeg lidt på hvilket år der egentlig havde været Sølvhejre i søen, da det føltes som længe siden. Jeg når ikke at tænke tanken færdig før jeg opdager en Sølvhejre total tæt på vejen !. Jeg må indrømme jeg blev helt bange og ærgrede mig nu også lidt over jeg ikke havde tænkt på en Stor Sorthovedet Måge i stedet for… Det var dog alligevel en underlig oplevelse at tænke på en art og så står den pludselig lige for næsen på en. Da jeg kom hjem fik jeg tjekket op på søens eneste Sølvhejre iagttagelse og den var helt tilbage i november/december 2018, så altså første observation i 4 år.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sølvhejre. For første gang i 4 år kunne der atter ses Sølvhejre i søen. Det drejede sig om blot den anden iagttagelse for søen. Ringe Sø den 27. november 2022.