HVIDBRYNET LØVSANGER DEN 14. NOVEMBER 2022.

På flere hjemmesider (norske og danske) er der blevet berettet om flere Humes Løvsanger eller Himalayasanger som den vist kaldes nu i Danmark her i november 2022 . Ved et par af fuglene har der været stillet spørgsmål ved bestemmelsen. Førhen var man næsten sikker på at hvis man så arten i november så var det en Himalayasanger, men de senere år har der været mange iagttagelser af Hvidbrynet Løvsanger i november. Hvorfor billedet har ændret sig er svært at svare på med sikkerhed. Det kan måske både skyldes klima eller øget ornitologisk aktivitet i november. Selv tror jeg mest på det sidste. Jeg synes derfor det kunne være på sin plads at bringe lidt billeder af forskellige Hvidbrynet Løvsangere som jeg har ringmærket gennem årene ved Blåvand for at vise om der evt. er noget variation hos denne art som kan gøre det mere svært at bestemme en Himalayasanger. Desværre har jeg ikke nogen gode fotos af Himalayasanger i hånden. Dog husker jeg den sidste jeg så i hånden på Christiansø den 17. oktober 2003 som overraskende grøn på oversiden og tænkte dengang at den kunne have været svær at bestemme i felten. Denne fugl var jo i øvrigt et af de mere tidlige fund af arten. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Hvidbrynet Løvsanger. Denne fugl er den seneste fugl jeg har selv har set. På trods af det meget sene fund er der dog ikke meget Himalayasanger over denne. Blåvand den 27. november 2012.

Hvidbrynet Løvsanger. Klassisk fugl. Blåvand den 2. oktober 2014.

Hvidbrynet Løvsanger. Igen en nem fugl at bestemme. Blåvand den 19. september 2015.

Hvidbrynet Løvsanger. Endnu en typisk fugl. Blåvand 24. september 2015.

Hvidbrynet Løvsanger. Denne fugl virker en lille smule mere mat i farverne. Øjenbrynstriben virker mere lys uden meget gulligt skær. Derudover er den lidt grålig omkring halssiderne og den øvre ryg. Blåvand den 5. oktober 2015.

Hvidbrynet Løvsanger. Samme fugl som på forrige foto. Igen bemærkes en meget bleg øjenbrynstribe. Blåvand den 5. oktober 2015.