CHRØ – DAG 5 DEN 7. OKTOBER 2022.

Øen var endnu mere fugletom end i går og vinden forblev hård til temmelig frisk dagen igennem. Heldigvis var det en smuk dag med sol og uden regn, så det var dejligt at være ude. Anton øens ringmærker opdagede i dag 4 Store Korsnæb. Fuglene holdte til nogle timer omkring Møllebakken og landede endda på taget af fuglestationen. Mågerne blev igen tjekket og Laila og jeg kunne i dag presse 7 Kaspiske Måger ud af det. Aldersfordeligen var i dag 1 adult, 1 4k, 1 3k (som var ringmærket med en gul farvering som desværre ikke kunne aflæses, da den stod helt ude på Østerskær) , 1 2k og 3 1k. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Stor Korsnæb han. Bemærk det lille knappenålsøje. ChrØ den 7. oktober 2022.

Stor Korsnæb han. Her ses et meget kraftigt næb omkring næbbasis. ChrØ den 7. oktober 2022.

LILLE KORSNÆB (RETTET DEN 10. OKTOBER 2022) “Stor Korsnæb” han. Jeg begik en dum fejl i dag, jeg kiggede ikke godt på fuglene men tænkte kun på at få nogle fotos. Når jeg kigger på dette foto kan jeg faktisk godt blive i tvivl om bestemmelsen vedr. denne han, hvilket jeg synes man aldrig er når man ser rastende Korsnæb. Jeg synes ikke næbbet er lige som jeg ville forvente. Det er dog relativt højt ved basis og der er også et større svej på undernæbbet. Til gengæld virker næbbet klart for langt. Øjet virker også for stort på denne fugl. På intet tidspunkt i dag hørte vi dog ikke andet end Store Korsnæb kald. Er man ikke enig i bestemmelsen vedr. denne fugl er man meget velkommen til at skrive til mig. ChrØ den 7. oktober 2022.

Stor Korsnæb han. Her et eksempel på hvor voldsomt og kraftig næbbet virker hos denne art. Blåvand den 8. oktober 2017.

Stor Korsnæb han. Samme han som på forrige foto. Blåvand den 8. oktober 2017.

Lille korsnæb han. Næbbet virker mere langt end højt. Blåvand den 18. juni 2017.

Lille Korsnæb han. Samme fugl som på forrige foto. Blåvand den 18. juni 2017.