SORTHOVEDET MÅGE ER FORTSAT PÅ PLADS DEN 15. SEPTEMBER 2022.

Som det sidste stop på dagens lidt korte fugletur til Langeland sluttede Laila og jeg ved Drejet syd for Spodsbjerg havn i håb om evt. at kunne genfinde den adulte Sorthovedet Måge som jeg havde set ved Barager Nebbe den 9. september 2022. Sørme om fuglen ikke stod ude på en sandbanke med 8 Sandløbere og 2 Almindelige Ryler som selskab. Det var helt klart den samme fugl som jeg så den 9. september 2022. Jeg mistænker den også for at være den samme adulte Sorthovedet Måge vi så ved Nørre Longelse den 25. august 2022. Der er en overordentlig stor chance for det er en tilbagevende fugl til Spodsbjerg området (Læs blog fra 31. december 2021.) Ellers bød Drejet på en 2k Kaspisk Måge som var en genganger fra Spodsbjerg havn. I Bagenkop havn rastede der en 1k Kaspisk Måge som også var en genganger.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sabinemåge 1k. Da jeg ikke tog nogle fotos af den Sorthovedet Måge i dag da den stod langt ude har jeg været i arkivet og fundet en Sabinemåge frem som jeg havde ved Blåvand for flere år siden. Denne art måtte meget gerne komme forbi Langeland, men det kræver nok sådan et år som i 1987 hvor der var invasion… Dengang havde jeg fx på en uge 14 fugle ved Blåvand. Blåvand den 1. september 2017.

Sabinemåge 1k. Blåvand den 1. september 2017.

Sabinemåge 1k. Blåvand den 1. september. 2017.