WIN – WIN TUR TIL SKAGEN DEN 11. AUGUST 2022.

Laila og jeg havde længe snakket om vi godt ville en tur til Skagen og opleve når Skagen Fuglestation igen afholdte et arrangement hvor de om natten ville forsøge at fange og ringmærke Lille Stormsvale. Så da det blev annonceret at de ville forsøge fra den 29. til den 31. juli 2022 tog vi en rask beslutning og satte kursen mod Danmarks nordligste punkt. De tyvstartede og forsøgte allerede den 28. juli og selv om vejret var perfekt denne aften blev der hverken set eller fanget nogen fugle. Vi var dog fortrøstningsfulde og stod igen næste aften klar til endnu et forsøg sammen med en masse andre forventningsfulde birdere. Langt ud på natten omkring kl. 02 kom forløsningen…. årets første Lille Stormsvale var blevet fanget. Der var næsten fodboldstemning blandt de mange fuglemennesker, da rigtig mange fik sig en ny Danmarksart. Vi deltog også i en aftensejltur nord om Grenen  mens vi var deroppe som der var blevet arrangeret i forbindelse med ringmærkning af Feltud. Selv om der ikke var ret mange havfugle udover en til to Mallemukker var det en smuk tur. Turen var dog en personlig succes da jeg fandt min nordligste Kaspiske Måge nogensinde, vist nok den første juvenile i Skagen denne sommer. En stor tak til Skagen Fuglestation flot anført af stationsleder Simon Sigaard Christiansen og hans team af unge mennesker samt Anders Wiig Nielsen fra Feltud for en god oplevelse. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Lille Stormsvale. Jeg havde desværre kun medbragt en større tele, så det var ikke nemt at få et godt foto af fuglen midt om natten. Til gengæld var det en stor oplevelse at opleve hvor lille denne havfugl tog sig ud i hånden. Skagen den 30. juli 2022.

En træt men glad Laila efter flere hårde dage i felten med alt for lidt søvn… Tillykke med Stormsvalen. Skagen den 30. juli 2022.

Kaspisk Måge juvenil. Et godt stykke nord for Grenen så vi denne ungfugl på vores sejltur. Skagen den 30. juli 2022.

Kaspisk Måge juvenil. Den blev hængende ved vores båd det meste af sejlturen og vi fik endda også hørt den kalde. Skagen den 30. juli 2022.

Vi havde også afsat tid til at se på sommerfugle og jeg fik set den sidste af de faste ynglende dagsommerfugle i Danmark som jeg ikke tidligere havde set i form af Ensianblåfugl. En rigtig fin lille blåfugl som har en helt speciel levevis, da den lever i symbiose med en til to myrearter. Udover denne nye art fik vi også set Iris samt Sørgekåbe som de mest spændende sommerfugle. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Ensianblåfugl. Meget pædagogisk sad den på Klokke-Ensian. Tversted den 30. juli 2022.

Ensianblåfugl. Vi var glade for vores nye sommerfugleart. Tak til Jørgen Kabel for god hjælp. Tversted den 30. juli 2022.

Iris. Det var faktisk den første vi så i år. Tversted den 29. juli 2022.

Sørgenkåbe. I foråret så vi også flere i Skagensområdet, disse var dog meget slidte helt i modsætning til dette flotte eksemplar. Tversted den 30. juli 2022.