UDFORDRENDE JUVENIL MÅGE I SPODSBJERG HAVN DEN 19. JULI 2022.

På en af årets varmeste dag (28-30 grader) kogte min gamle hjerne, da der stemplede endnu en svært bestemmelig juvenil måge ind. Jeg havde fulgt den længe mens den hang bag en kutter og bare forsøgt om jeg kunne bestemme den inden den kom tæt på (var ca. 2-3 km væk og der var masser af flimmer). Jeg var mest tilhænger af Sølvmåge mens den var langt væk, men da den endelig kom i land var jeg bare i tvivl. Den havde en besynderlig stemme der ikke rigtig passede på noget (ret lys). Den havde forskellige karakter der både passede på Sølvmåge og Kaspisk Måge og er derfor nok en hybrid mellem disse og derved en såkaldt cactus. Jeg vil dog påpege jeg ikke er helt sikker på bestemmelsen og måske bare skulle kalde den en Larus sp. ?…… 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Cactus/Larus sp. juvenil.  Tertialerne, knap så lyse kanter på dækfjerene og næbformen (på nær lige vinklen af undernæbbet) er pro Kaspisk Måge. Spodsbjerg havn den 19. juli 2022.

Cactus/Larus sp. juvenil. Bemærk igen de fine tertialer. Indtrykket af næbbet svingede men var nok mere i den kraftige ende. Spodsbjerg havn den 19. juli 2022.

Cactus/Larus sp. Fra denne vinkel var jizzet mere i retning af en Sølvmåge. Spodsbjerg havn den 19. juli 2022.

Cactus/Larus sp. juvenil. Desværre fik jeg ikke så gode flugtfotos af den med. Men bemærk ret lyst vindue, mørke undervinger og ret mørk omkring bugen. Spodsbjerg havn den 19. juli 2022.