VAR DET NU OGSÅ ÅRETS FØRSTE JUVENILE KASPISK MÅGE PÅ LANGELAND ?, SPODSBJERG HAVN DEN 18. JULI 2022.

Jeg har gennem de sidste par uger fået tjekket Spodsbjerg havn godt igennem for at se om jeg kunne finde mig en juvenil Kaspisk Måge, da jeg altid ser frem til at se årets første fugl. I dag fandt jeg så en rastende juvenil fugl på havet lidt uden for havnen som så ret god ud. Da den gik på vingerne og kom ind til havnen og mig kaldte den fint som en Kaspisk Måge, der var fine hvide/lyse undervinger og lange ben, så burde der ikke være mere at være i tvivl om. Men jeg var ikke glad for halen. Halebåndet var fint til gengæld så overhalen alt for mørk ud. Teritalerne var heller ikke spot on og så var de lyse kanter på dækfjerene ret brede. Jizzet var fint til en Kaspisk Måge. Spørgsmålet er så om jeg er total hysterisk og bare burde acceptere sådan en fugl som en lidt afvigende juvenil Kaspisk Måge ?.  Men jeg er total hysterisk og er ikke meget for at kalde den sikker. Jeg vil næsten tro at sådan en fugl mere er en “backcross”, altså hvor en af dens forældre er opstået som en hybrid mellem Sølvmåge og Kaspisk Måge og når denne fugl så er blevet kønsmoden har ynglet med en ren Kaspisk Måge. Det er en mulighed som jeg ikke kan bevise, men jeg har det på fornemmelsen. Årets første juvenile Sølvmåge dukkede også op i dag.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

“Kaspisk Måge” juvenil…. Er “Rolf ren” ?. Spodsbjerg havn den 18. juli 2022.

“Kaspisk Måge” juvenil. Kan sådan en overhale sidde på en ren Kaspiske Måge ?. Spodsbjerg havn den 18. juli 2022.

“Kaspisk Måge” juvenil. Undervingerne er perfekte til en Kaspisk Måge. Spodsbjerg havn den 18. juli 2022.

“Kaspisk Måge” juvenil. Er jeg bare blevet hysterisk ?. Spodsbjerg havn den 18. juli 2022.