HVID ADMIRAL SOM JEG ALDRIG HAR OPLEVET DEN FØR – TÅSINGE DEN 29. JUNI 2022.

De seneste to dage har jeg sat personlig rekord i antallet af Hvid admiral…. Den 28. juni 2022 så jeg på en lokalitet 16 dyr, hvilket var en fordobling af min tidligere rekord, det var samtidig de første jeg så i år. På samme tur havde jeg også 8 Kejserkåber som også var de første jeg så i DK i år. I dag den 29. juni 2022 tog jeg samme tur i håb om flere sommerfugle. Jeg havde ingen anelse om hvad der ventede mig, men det var som om jeg havde fundet den hellige gral da jeg 5 timer senere sad og kiggede lettere chokeret på mine tal. Det blev til ikke mindre end 83 Hvid Admiral som dryssede ned fra himlen (læs træerne) og videre ud i skoven !!!… Jeg ved ikke om der findes så store forekomster i DK fra tidligere, men jeg tror jeg har oplevet noget helt specielt som jeg aldrig vil glemme. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Hvid Admiral. De var ikke nemme at komme tæt på. Tåsinge den 28. juni 2022.

Hvid Admiral. De fleste af dyrene sås først når de kom ned til jorden. Tåsinge den 29. juni 2022.

Hvid Admiral. Det var en fantastisk oplevelse at se så mange af denne meget smukke sommerfugl. Tåsinge den 29. juni 2022.

Hvid Admiral. Jeg så blot et enkelt individ som sad på grusvejen kortvarigt. Tåsinge den 29. juni 2022.

Kejserkåbe. Jeg så min første i DK den den 28. juni 2022, denne er dog fra i dag. Tåsinge den 29. juni 2022.

Min eneste medobservatør og vidne til denne episke oplevelse var denne fine lille mus. Tåsinge den 28. juni 2022.