GRANSANGERE OM FORÅRET DEN 25. APRIL 2022.

Nu hvor der atter er godt med Gransangere at kigge på er det interessante at kigge på hvor stor variation denne fugl kan fremvise… Jeg tog i dag lidt billeder af en fugl ved Spodsbjerg som virkede lidt grålig i dragten samt brunlig på øredækfjerene og issen. Fuglen fik mig til at tænke på noget “subtristis”. Den var dog nok for gullige på brystet til at der rigtig var noget om snakken ?. Tidligere har jeg fanget rigtig mange Gransangere og set meget variation og flere gange været noget i tvivl om hvad det var for en Gransanger type. Efter dagens aktuelle fugl følger der lidt fugle jeg har fanget og ringmærket ved Blåvand til at illustrere variationen med hos denne lille gådefulde phyll.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Gransanger. Spodsbjerg den 25. april 2022.

Gransanger. Spodsbjerg den 25. april 2022.

Gransanger. Spodsbjerg den 25. april 2022.

Gransanger. Blåvand den 12. marts 2018.

Gransanger. Blåvand 31. marts 2017.

Gransanger. Blåvand den 15. april 2017.

Gransanger. Den fugl bar en spansk ring. Blåvand den 13. maj 2017.

Gransanger (tristis). Blåvand den 5. maj 2016.

Gransanger. Blåvand den 17. marts 2015.