GENSYN EFTER 15 ÅR – HYBRID MELLEM LILLE SKALLESLUGER OG HVINAND, ODENSE DEN 27. MARTS 2022.

I går aftes viste Laila mig nogle billeder fra Facebook af en hybrid mellem Lille Skallesluger og Hvinand som var set ved Odense den 22. marts 2022. Det gav lidt af et flashback da jeg fandt det første fund af denne smukke hybridform for Fyn den 3. januar 2007 ved Aabyhøj. Selv om der ikke var mange informationer omkring fundet udover det var vest for Syddansk Universitet (SDU), så valgte vi efter at have kigget på lidt kort og fundet lidt vandhuler vi kunne tjekke at køre på den i dag. Det føltes lidt som at lede efter en nål i en høstak.. men nogle gange er guderne mere gavmilde end man tør håbe på. Ved det første vandhul vi kom til spottede Laila straks fuglen. Den lå sammen med 2 Troldænder, 2 Gråænder og et par Blishøns. Den næste halve times tid havde vi mulighed for at studere denne meget særprægede fugl under meget gunstige forhold. Desværre kom der en hundelufter med en løs hund og han syntes åbenbart det var sjovt at smide pinde i vandet så hans hund kunne hoppe i og hente pindene. Efter to til tre kast blev det for meget for hybriden som hele tiden havde virket meget opmærksom mens vi havde været der og den lettede og forsvandt i høj højde mod øst. Det er umiddelbart kun det andet fund for Fyn og hvis man har lyst kan man her på bloggen læse om det første fund samt se min tegning af fuglen. (se den 12. januar 2022).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Hybrid mellem Lille Skallesluger og Hvinand Han. Det er en særdeles attraktiv fugl der kommer ud af de to arter yngler sammen. Odense den 27. marts 2022.

Hybrid mellem Lille Skallesluger og Hvinand han. Bemærk det lange næb. Odense den 27. marts 2022.

Lille Skallesluger x Hvinand han. Fuglen var ikke ringmærket. Odense den 27. marts 2022.

Hybrid mellem Lille Skallesluger og Hvinand han. Selv om det var død irriterende at hundelufteren skræmte fuglen på vingerne og skræmte den væk, så gav det nogle fine muligheder for at se og fotografere vingentegningen på den. Odense den 27. marts 2022.

Hybrid mellem Lille Skallesluger og Hvinand han. Den manglede fx. den sorte vingebagkant på armen som hos Lille Skallesluger, men mindede alligevel mest om denne art. Odense den 27. marts 2022.

Hybrid mellem Lille Skallesluger og Hvinand han. Foreløbig en af de meste spændende fugle der er set på Fyn i år. Odense den 27. marts 2022.