EN FLOK TRANER REDDEDE DAGEN PÅ LANGELAND DEN 13. MARTS 2022.

Endnu en lidt tynd dag på Langeland, hvor det virkede som om kulden havde stoppet for trækket af friske årsarter. Jeg førsøgte mig atter på lidt gyllebirding på midten af Øen. Jeg fandt et par marker med temmelig mange måger, men kunne ikke opdrive noget som helst interessant udover en adult intermedius Sildemåge, hvilket blot var min anden Sildemåge i år på Øen. Både på vestkysten og østkysten af Øen lå der utrolig mange Lappedykkere, hvilket jeg formoder er ynglefugle der ligger i venteposition til vejret bliver varmere. På vestkysten var det næsten udelukkende Gråstrubet Lappedykkere mens det på Østkysten var de Toppede Lappedykkere. De Gråstrubede Lappedykkere lå meget spredt og jeg så højest 2-3 fugle ligge sammen, mens de Toppede Lappedykkere lå i store grupper på op til 20-25 fugle. Dagen blev reddet af 30+ Traner i en flok kl. 12.05 der trak højt over mig omkring Frellesvig, de kom trækkende langs vestkysten mens de kaldte ivrigt. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Hvid Vipstjert han (alba). Dagens eneste Vipstjert tog ophold lige ved siden af mig og begyndte at synge for fulde gardiner. Frellesvig den 13. marts 2022.

Hvid Vipstjert han (alba). Da der ikke var så meget at se på i dag på Langeland kunne jeg lige så godt fordybe mig lidt i diverse kendetegn. Frellesvig den 13. marts 2022.

Sildemåge adult (intermedius). (Arkiv). Jeg fik ingen mågebilleder i dag på Langeland, så derfor denne Sildemåge fra Fyn igår som var den første jeg ser på Fyn i år. Den første på Langeland havde jeg den 8. marts 2022. Kværndrup den 12. marts 2022.