EN DØD LUNDE FRA SKAGEN DEN 2. MARTS 2022.

Gennem denne vinter har der været mange døde alkefugle langs de danske kyster. På fx. Fanø har Kim Fisher gennem hans utrættelige arbejde for fuglene været med til at vise os hvor slemt det står til ved at indsamle en masse af de døde fugle han har fundet langs kysten. Laila og jeg sås også flere døde fugle i Skagen langs kysten da vi holdte vinterferie der, det var primært Lomvier. Det blev også til en enkelt Lunde, hvilket var første gang jeg ser denne art på denne måde i Danmark. Vi viste billederne til Simon Christiansen som er daglig leder af Skagen Fuglestation. Han er er også involveret i indsamlingen af døde fugle ved Skagen og kunne ret hurtigt bestemme den til en fugl der var mindst 4 år eller ældre ud fra næbbet. Hans flotte og korrekte bestemmelse blev idag yderligere bekræftet af Michael Harris fra Skotland som arbejder med Lunder.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Lunde 4 år eller ældre. Et trist syn med så mange døde fugle langs vores kyster denne vinter. Skagen den 23. februar 2022.

Lunde 4 år eller ældre. Som feltornitolog samt gammel ringmærker var det spændende at høre lidt om hvor vigtigt næbbet er for en korrekt aldersbestemmelse, stor tak til Simon Christiansen fra Skagen Fuglestation og Michael Harris fra Skotland. Skagen den 23. februar 2022.