MERE 2K HVIDVINGET MÅGE FRA SKAGEN DEN 1. MARTS 2022.

Jeg brugte rigtig meget af min vinterferie på at kigge på den lidt mørke 2k (1. vinter) Hvidvinget Måge som rastede i Skagen havn og strand. Jeg valgte kun at lede efter den i havnen da jeg tænkte den var nemmere at arbejde med der. Jeg så den dagligt men i starten var det altid på større afstand. Heldigvis overgav den sig den 25. februar 2022 og kom tæt på. Selv om jeg har set rigtig mange Hvidvingede Måger igennem årene i Danmark og Grønland var jeg meget interesseret i denne noget mørkere fugl som gav mange indtryk alt efter hvad det var for et lys man så den i. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Hvidvinget Måge 2k. Her i det sidste aftenlys virkede den meget klassisk. Skagen havn den 25. februar 2022.

Hvidvinget Måge 2k. Om eftermiddagen i et bedre lys forsvandt de rødlige nuancer i dragten. Skagen havn den 25. februar 2022.

Hvidvinget Måge 2k. Lige efter bogen med lyse gennemskinnelige vinger. Skagen havn den 25. februar 2022.

Hvidvinget Måge 2k. Ret markeret halebånd. Skagen havn den 25. februar 2022.

Hvidvinget Måge 2k. Bemærk tydelig mindre end Sølvmågen til venstre. Skagen havn den 25. februar 2022.

Hvidvinget Måge 2k. Her giver den igen at helt normalt indtryk for arten. Skagen havn den 25. februar 2022.

Hvidvinget Måge 2k. På afstand så næbbet mørkt ud, men tæt på var der klar forskel på den mørke spids og resten af det lidt lysere næb. Skagen havn den 25. februar 2022.

Hvidvinget Måge 2k. Her fremstod dækfjerene mere mørk end det indtryk jeg fik i felten. Skagen havn den 25. februar 2022.

Hvidvinget Måge 2k. Undersiden farvet som en ung Amerikansk Sølvmåge. Skagen havn den 25. februar 2022.

Hvidvinget Måge 2k. I sådan en belysning og vinkel ville jeg være helt i tvivl om bestemmelsen hvis jeg blev præsenteret for sådan et foto. Skagen havn den 25. februar 2022.