“KONGEDAG” I SKAGEN DEN 25. FEBRUAR 2022

Hvem siger det er kedeligt at se på fugle i februar i Skagen…. Vinterferien her har været en dejlig oplevelse og budt på masser af oplevelser. Især i dag da vejret viste sig fra sin bedste side med sol og blå himmel. Laila stod for dagens bedste fugl, på vej mod Uggerby opdagede hun en immature Kongeørn ved Rødstens Klit som kom lige henover bilen. Jeg måtte herefter vise at jeg kunne lave en håndbremsvending og så var det bare efter Kongeørnen som fløj med 70-80 km i timen mod Skagen. Vi fik først indhentet den ved Gyvelstien, hvor jeg fik smidt bilen ind til siden og fik et par halv dårlige fotos af den inden den trak over til Flagbanken. Her lå den lidt og kredsede inden den gik retur mod SØ. Resten af dagen fik jeg atter tid til “fri leg” med de mange måger i Skagen havn. Den unge 2k Hvidvingede Måge var helt vild med at blive foto- graferet og jeg nød den sammen med flere andre fuglefolk som jeg ikke havde hilst på længe. Dagens måge blev en adult Ride som var ringmærket med en stålring som jeg heldigvis fik aflæst. Fuglen var mærket ved Nidingen, Halland i Sverige som ikke flyvefærdig unge den 23. juni 2004 !. Den var derved ikke mindre end 17 år og 8 mdr. samt 2 dage gammel…… Stor tak til Mikkel Lausten fra ZM som svarede få minutter efter jeg havde aflæst den.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kongeørn 2k/immature.  Laila lavede lige sin egen Kongeørn fra bilen… så sejt.  Vi har ikke lige haft tid tid til at tjekke op på en sikker aldersbestemmelse. På oversiden var den pænt lys på dækfjerene og håndrodspletterne var ikke så store. Skagen den 25. februar 2022.

Hvidvinget Måge 2k. Endelig kom den rigtig tæt på, hele ugen har den ellers ikke været så nem at arbejde med. Det var dog hele ventetiden værd da den endelig ville “lege” med os i dag. Skagen havn den 25. februar 2022.

Hvidvinget Måge 2k. Den havde pludselig lyst til at vise sig frem fra sine bedste sider i dag. Skagen havn den 25. februar 2022.

Ride adult. Heldigvis fik jeg aflæst ringen på denne fugl inden den blev skræmt væk fra molen af en Sølvmåge. Fuglen var mærket i Sverige den 23. juni 2004 !!!!. Skagen havn den 25. februar 2022.

Ride adult. Den holder sig godt…  At den næsten var 18 år var jo ikke til at se. Skagen havn den 25. februar 2022.

Riden har fløjet lige knap 91 km for at nå til Skagen havn.