FORTSAT SPLITTERNE LANGS ØSTKYSTEN AF LANGELAND DEN 12. FEBRUAR 2022.

Efter gårsdagens store overraskelse med årets første Splitterne ved Drejet, tog jeg idag atter en tur forbi Drejet… Der var dog noget mere roligt idag da jeg hverken kunne genfinde Sorthovedet Måge eller Splitterne. Men den der søger finder som bekendt og jeg genfandt idag Splitternen oppe ved Spodsbjerg havn. Her stod den atter på en bundgarnspæl og nød en smuk solopgang. Da den desværre stod i direkte modlys var den heller ikke nem at fotografere idag. Jeg blev heldigvis reddet af en flink dame som havde hus lige ud til havet, da hun tilbød at jeg gerne måtte bruge hendes baghave til at dokumentere denne sjældne vintergæst med. Det var helt perfekt og jeg fik væsentlig bedre fotos end igår og kunne konstatere at fuglen var ringmærket med en stålring på højre ben, hvilket jeg ikke kunne se igår. Desværre var det umuligt at aflæse den, det er dog nok en dansk mærket fugl, dem er der faktisk en del af på Langeland, især fra kolonierne på Siø og Sprogø. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Splitterne. Da fuglen sås på stor afstand i går og jeg derved ikke kunne se om den var ringmærket (kunne heller ikke afgøres ud fra mine digifotos gennem skopet, så antager jeg det er samme individ som ved Drejet. Spodsbjerg den 12. februar 2022.