DE RINGMÆRKEDE MÅGER FRA LANGELAND I 2020 FORTSÆTTER MED AT BLIVE AFLÆST I UDLANDET DEN 3. FEBRUAR 2022.

Det er dejligt at der fortsat tikker fine aflæsninger ind af de Kaspiske Måger samt Middelhavssølvmågen som Kjeld T Pedersen og jeg mærkede i sommeren 2020 i Spodsbjerg havn og Bagenkop havn… Vi har netop lige modtaget en “hilsen” fra VLCC en Kaspisk Måge som vi mærkede i Spodsbjerg den 20. august 2020 som juvenil fra Holland. Det er ikke første gang den er blevet aflæst i Holland, i oktober 2020 blev den aflæst 3 gange i oktober 2020 Katwijk/Ijmuiden. I 2021 var den atter tilbage i oktober ved Ijmuiden, hvor det blev til en enkelt aflæsning. I dag den 3. februar 2022 er den så atter genfundet i Holland ved Bunschoten SØ for Amsterdam. Jeg tror umiddelbart den tilbringer alle sine “teenageår” i Holland og først smutter øst på når den er kønsmoden om et år eller to. Måske bliver den i også Holland, hvor der nu yngler en del rene par af Kaspisk Måge. 

I 2020 fangede vi også en enkelt 2k Middelhavssølvmåge den 9. august 2020 i Bagenkop havn. Her havde jeg den frem til den 14. oktober 2020 hvor jeg aflæste den sidste gang. Den dukkede herefter op i nærheden af München den 3. december 2020. Den er blevet mere eller mindre i samme område om efteråret/vinteren frem til vores sidste genmelding fra den 27. januar 2022. Dog dukkede den lidt mærkeligt op i området en enkelt gang i juni 2021. Samlet har vi modtaget 55 aflæsninger på den fra det samme område omkring München. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge juvenil (A) Ikke en af de aflæste fugle som jeg dog tidligere har bragt mange billeder af men derimod VLHK… Den har vi endnu ikke fået nogen aflæsninger på fra udlandet eller Danmark… Jeg udlover dog en flaske rødvin til den første der finder den samt ikke mindst fotodokumentere den. Jeg kan jo særlig godt lide den er opkaldt lidt efter mig…. bemærk de to sidste bogstaver!!. Spodsbjerg havn den 9. august 2020.

“Postkort” fra VLCC den 3. februar 2022.