OPVISNING AF DEN RASTENDE 2K ISLOM I HANSTHOLM HAVN DEN 23. JANUAR 2022.

Laila har virkelig formået at få mig med på flere langeture efter flere års pause og i dag havde hun lokket mig med til Hanstholm havn… Det var skønt atter at være tilbage i den Nordjyske havn hvor jeg ikke havde været i et par år. Vi havde lidt hver vores dagsorden, Laila ville helst se den 2k Gråmåge der havde taget ophold i havnen (utroligt nok ville hun heller se på måger i dag end jeg ville !, hvad skal det ikke ende med), mens jeg helst ville se den 2k Islom der ligeledes havde rastet igennem længere tid i havnen. Mågen drillede voldsomt men til  sidst kom den i hus takket være en ung mand fra Kerteminde der kom hen til os og spurgte om vi ville se den ! (tak til Benjamin)

Islommen var anderledes nem, den sås med det samme og var en stor oplevelse da man kunne se den ganske tæt på samt sammenligne den med 2 Rødstrubede Lommer. Det mest spændende ved den var dog egentlig ikke at studere kendetegn og alder men derimod at se den søge føde. Den dykkede meget forsigtigt uden plask og hop. Jeg prøvede et par gange at tage tid på hvor længe den var neddykket, de fleste dyk var på omkring et minut… dog var den helt oppe på 1. minut og 15 sekunder som det længste. Efter hvert dyk var den oppe i godt 25-30 sekunder før den atter søgte efter føde. Umiddelbart var den nærmest i gang hele dagen med søge føde. Vi så den fange nogle mindre krabber som den kastede op i luften for at gribe/samle dem op igen hvorefter de blev spist. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Islom 2k. Der er lidt langt imellem man kan få lov til at nyde denne art på klos hold i Danmark. Hanstholm havn den 23. januar 2022.

Islom 2k. Vi så den fange flere krabber. Hanstholm havn den 23. januar 2022.

Islom 2k. Så bliver maden kastet. Hanstholm den 23. januar 2022.

Islom 2k. Krabberne blev kastet op i luften og enten snuppet i luften eller samlet op igen. Hanstholm havn den 23. januar 2022.

Islom 2k. Det var en stor oplevelse at se den fange og spise sin mad. Hanstholm havn den 23. januar 2022.

Islom 2k. Så var det med at få den spist. Hanstholm Havn den 23. januar 2022.