ATTER I GODT SELSKAB MED P451 PÅ EN SMUK HAVNEDAG DEN 20. DECEMBER 2021.

Der var fuld sol over Langeland i dag og det var ganske rart med lidt varme fra den kant da temperaturerne var faldet til omkring 5 grader… Jeg brugte igen flere timer i Bagenkop havn og kunne atter nyde den adulte Kaspiske Måge (A) p451 fra Polen som heldigvis var blevet i havnen, de to andre gange jeg har set den er den smuttet med det samme. Jeg fik iøvrigt en mail i dag fra Gert Lystrup Jørgensen fra det Sønderjyske, han kunne fortælle at han havde aflæst den i Høruphav lystbådehavn på Als den 14. november 2021. Her var den iøvrigt i selskab med en anden adult Kaspisk Måge. (Tak for info Gert, meget værdsat). 

I dag lagde jeg mærke til at  vingetegningen i hånden ikke er helt ens på de to vinger. På venstre vinge er der et fint bredt sort bånd på p5 som er typisk for arten. Hvorimod i højre vinge er der kun et bredt sort bånd på yderfanen af p5  mens der på indefanen blot er en mindre sort plet som ikke støder sammen med den anden. På begge vinger er der sort på p4….. Kom ikke og sig man keder sig i Bagenkop havn på en kølig december dag !. Da jeg havde set mig mæt på denne lille nuance og konstateret der ikke var flere Kaspisk Måger at komme efter gik turen videre til Spodsbjerg havn. Lige før jeg nåede havnen havde jeg lidt overraskende en jagende Dværgfalk ved Longelse. Det er første gang jeg ser arten på Langeland i december måned og i følge DOFbasen er den heller ikke tidligere registreret i december på Langeland. I Spodsbjerg havn måtte jeg vente nogle timer før der kom et par Kaspiske Måger (A). Den ene var den faste 2k fugl, mens den anden var en ny 1k fugl…. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 5k (A). P451 var i dag rigtig aggressiv og forsøgte sammen med nogle Sølvmåger at stjæle maden fra Skarverne når de kom op til overfladen med en fisk i næbbet. Her er den dog fanget i et roligt øjeblik hvor den nok nyder den lune sol. Bagenkop havn den 20. december 2021.

Kaspisk Måge 5k (A) Bemærk at på venstre vinge har p451 en typisk tegnet p5. Bagenkop havn den 20. december 2021.

Kaspisk Måge 5k (A). Her ses højre vinge hos p451, bemærk at p5 kun har et kraftigt bånd på yderfanen og blot en mindre sort plet på inderfanen. Bagenkop havn den 20. december 2021.

Kaspisk Måge 5k (A). Bemærk renhvidt hoved (blot enkelte små tynde streger på halsen og nakken) samt det meget mørke øje. Bagenkop havn den 20. december 2021.

Kaspisk Måge 5k (A). “Kamphaner”…. det var ikke for sarte sjæle når der blev delt øretæver ud af P451…….Minder mig om når jeg skulle lære folk at rydde op efter sig på Blåvand Fuglestation !!! Bagenkop havn den 20. december 2021.