SÅ FIK JEG MIG ENDNU EN “NFL” – MED MANGE ÅRS FORSINKELSE DEN 14. DECEMBER 2021.

At få lov til at finde en ny art for landet er for mange ornitter den store drøm… Jeg har flere gange været så priviligeret at få lov til at stå i denne situation og selv om det er ved at være længe siden og jeg knapt selv tror på det vil ske igen, så kan jeg godt huske fornemmelsen. Jeg har tidligere fundet Amerikansk Sortand, Grøn Sanger samt Armensk Måge som nye for Danmark….. Men pludselig har jeg fået endnu en, da mit gamle fund af Isabellastenpikker fra Nyeng den 13. oktober 2005 nu regnes som det første fund for landet og jeg derved når op på 4 “NFL´ere”. Jeg kender ikke lige den præcise baggrund for denne afgørelse som SU må have truffet for nyligt. Selv læste jeg om det på Club300.dk´s hjemmeside, hvor der her i december 2021 er flere artikler om rekorder m.m. Selv om det er meget sjovt at den nu regnes som det første fund…. så har jeg ikke rigtig mærket suset samt at mit adrenalin køre gennem kroppen med max topfart. De sidste par år har jeg ikke brugt meget tid på at lede efter sjældne fugle, da min dagsorden har været at tjekke de Langelandske havne for Kaspiske Måger. Jeg indrømmer dog gerne at jeg sommetider dagdrømmer om en Skifermåger, men jeg ville være lige så glad for en Rosenmåge eller en Ismåge selv om de ikke er nye for landet. Håbet lever men det kræver så meget held….

Foto: Carsten Gadgaard, Copyright.

Isabellastenpikker. Carsten Gadgaard lavede den flotte collage til mig den gang jeg fandt denne sjældne fugl som nu regnes som den første for Danmark. Nyeng den 13. oktober 2005.