SÅ BLEV DEN GENFUNDET OG AFLÆST, LANGELAND DEN 13. DECEMBER 2021.

Laila og jeg tog endnu en tur til Langeland, da vi var klar på at genfinde den ringmærkede Kaspiske Måge som vi ikke fik aflæst i går ved Drejet. Men vi lagde dog først ud med en tur til Hou Nordstrand. Der var noget diset over vandet men der kunne dog ses en masse Ederfugle som ikke var så nemme at gennemse og derved blev det ikke til nogen Kongeederfugl i dag… men pyt den fandt vi jo her i marts 2021. I opskyllet gik der 5 Stenvendere og 1 Sortgrå Ryle og fou. kortvarigt sammen inden de forsvandt mod SV. Herefter var det bare med at komme til Spodsbjerg havn i en fart inden det blev for mørkt til at tjekke mågerne. Heldet var straks på vores side da vi hurtigt genfandt og aflæste den ringmærkede Kaspiske Måger (A) fra i går. I går da vi så den ved Drejet var det meget dårligt vejr og her så den ud til at være helt udfarvet, men i dag kunne ganske små rester af mørkt ses enkelte steder i halen, så det er klogere at kalde den en subadult fugl. Men vi var slet ikke færdige med at finde Kaspiske Måger, det blev til yderligere 6 (A) fugle. Af dem var der hele 4 nye fugle at føje til den samlede årsliste for 2021 på Langeland og derved nåede jeg op på 203 forskellige individer. Alderfordelingen på de nye var 2 2k og 2 1k, mens gengangerne var 2 1k. Jeg troede ikke det var muligt at nå over 200 individer i år, da det har været et meget tyndt år for arten på Langeland. Nu er det blot med at pynte lidt yderligere på listen resten af året.

Aflæsning af Kaspiske Måge subad (A) i Spodsbjerg havn: Gul ring med sort skrift VAVS. Så snart der er nyt om fuglen fra ZM så kommer der et lille opslag her på bloggen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Stenvender og Sortgrå Ryle. Dagens vadefugle fra Nordlangeland. Hou Nordstrand den 13. december 2021.

Kaspisk Måge subad (A). Man skal aldrig opgive… Vi genfandt den ringmærkede fugl fra Drejet i går i havnen i dag og i modsætning til i går fik vi den aflæst i dag. Tak til Laila der ikke ville give op på trods af en dum forkølelse.  Spodsbjerg havn den 13. december 2021.

Kaspisk Måge subad (A). Den ringmærkede fugl var en ganske velvoksen fugl og nok en han. PS PS. data fra Kjeld T Pedersen viser at min antagelse er rigtig det drejer sig godt nok om en han. Spodsbjerg havn den 13. december 2021.

Kaspisk Måge 2k (A). Det var næsten mørkt da de sidste Kaspiske Måger blev dokumenteret… På trods af den ringe fotokvalitet er det dog et lille historiske øjeblik da det drejer sig om fugl nummer 200 i år. Spodsbjerg havn den 13. december 2021.