ENDNU EN AF DE SPÆNDENDE MÅGEDAGE PÅ LANGELAND DEN 7. DECEMBER 2021.

Jeg lagde ud i Spodsbjerg havn den 7. december 2021 hvor der var meget færre måger end dagen før og til at starte med var blot en af de faste 1k (A) Kaspiske Måger inde… Desværre var alle bådene blevet inde i dag, men forståeligt med den hårde vind fra SØ, hvilket nok ikke var det sjoveste fiskevejr at være ude i. Jeg blev derfor fristet af at nå Bagenkop havn også inden jeg atter ville retur til Spodsbjerg. Bagenkop bød ikke på ret meget udover den 3k Cactus jeg ser med jævne mellemrum og som jeg har bragt mange fotos og opslag med her på bloggen. På vej mod nord ville jeg køre forbi Nørreballe Nor, men ved Ormstrup så jeg en landmand der var ude og pløje og det havde lokket mange måger til… Til min overraskelse er en af de første måger jeg får øje på en Sildemåge endda en fin  adult/subad fugl. Det var mit første december fund på Øen og det kan meget nemt også være det første for Langeland. Med den kraftige vind fra SØ var det oplagte at tænke det måtte være en Baltisk Sildemåge. Rent størrelsesmæssigt var det også en lille fugl, som jeg kunne sammenligne med især Stormmåger og Sølvmåger. Den var lidt større end Stormmågerne, Sølvmågerne var rene kæmper i forhold til den. Det var også en meget elegant og langvinget måge. Men der er flere ting i dragten der forvirre mig, hvilket kan hænge sammen med det måske ikke er en helt udfarvet fugl alligevel. Der er et svagt skær af brunligt på dækfjerene samt de indre svingfjer. Der er hvidt i p9 (kan Baltisk Sildemåge godt have). Jeg har foreløbig valgt ikke gøre noget ved den vedr. race/art før jeg har hørt fra den store verden. 

Mellem de mange måger er der også en fin 1k (A) Kaspisk Måge, hvilket var dagens første nye… så turen mod syd var ved at være en succes. Pludselig kommer der en adult mørk måge flyvende til. Den er dog ikke så mørk og stor som jeg lige ville forvente en Svartbag skulle være og desværre var håndtegningen heller ikke god for Skifermåge. Jeg når blot at skyde en stak billeder af inden den sporløst forsvinder for mig. Da jeg tjekker billederne igennem senere på aftenen på min gamle computeren synes jeg det mest ligner en hybrid mellem Svartbag og Sølvmåge. Denne hybridform har jeg tidligere set i november 2019 i Spodsbjerg havn og også skrevet om her på bloggen. 

Inden det bliver mørkt når jeg lige endnu et tjek af Spodsbjerg havn og det giver 2 2k (A) Kaspiske Måger, den ene er den meget faste mens den anden er den mere ustabile. Så blot 3 gengangere i Spodsbjerg havn denne dag. Det var så slut på en af de mere interessante dage…. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sildemåge sp. adult/subadult. Ormstrup den 7. december 2021.

Sildemåge sp.adult/subadult. Ormstrup den 7. december 2021.

Sildemåge sp. adult/subadult. Ormstrup den 7. december 2021.

Formodet hybrid mellem Svartbag og Sølvmåge adult. Den 22-24. november 2019 så jeg også denne formodede hybridform i Spodsbjerg havn. Ormstrup den 7. december 2021.