MÅGERUNDE PÅ LANGELAND DEN 14. SEPTEMBER 2021.

Da vejrguderne lovede kedeligt vejr i morgen var jeg ikke i tvivl om at jeg efter fyraften bare måtte have en hurtig aftentur til Langeland, hvor jeg både ville nå at tjekke Bagenkop og Spodsbjerg havn. Bagenkop bød på 2 Kaspiske Måger (A) hhv. 1 adult og 1 juvenil/1k. Den adulte fugl var ny for 2021, mens den unge var en genganger fra den 11. september 2021. Ved Baragger Nebbe var vandstanden faldet siden i går og der var atter lidt vadefugle at tjekke. Hele 10 Små Kobbersnepper gik sammen med den unge Islandske Store Kobbersneppe som nu har rastet siden den 8. september 2021 i området, og som må være en af de mest stationære på Langeland nogensinde hvor arten ikke har været registreret i 3 år, hvis man kan regne med DOF-Basen. Ellers kom 13 Almindelige Ryler, 8 Sandløbere, 2 Storspover, 1 Hvidklire og 4 Rødben i min notesbog. I Spodsbjerg havn var de samme 3 Kaspiske Måger (A) (1 2k og 2 juvenile/1k) som i går på plads. Af andre sjove obs blev det til en nordtrækkende adult Rovterne der kom kaldende henover havnen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Aftens spændende udfordring…. Spodsbjerg havn den 14. september 2021.

Kaspisk Måge 1k/juvenil. Så skal der søges efter føde. Spodsbjerg havn 14. september 2021.