ENDELIGEEEEEEE…… KASPISKE MÅGER OG SØRGEKÅBE, LANGELAND DEN 24. AUGUST 2021.

Da jeg skulle aflevere bilen på værkstedet i Rudkøbing til syn og ikke kunne få den igen før til aften…. og jeg samtidig kunne få en lånebil, så var der dømt heldagsobs på Langeland, hvor obsen først sluttede kl. 19.30. Selv om det var mågerne der havde mit fokus, så lagde jeg ud med at luske ved Gulstav og Vesterskov… Det var et rigtig godt valg hvis man er til småfugle og sommerfugle… det væltede nemlig med begge dele. Der var især et flot fald af Sylvia sangere, hvor det især var Havesanger (15) og Tornsanger (20) der imponerede. Der var også fint med Munke. Rødrygget Tornskade havde også en rigtig fin dag med 9 fugle som alle var ungfugle og ude i det åbne land sad der 6 Bynkefugle. Til gengæld var der få Rødstjerter og Brogede Fluesnappere, mens der dog var ok med Grå Fluesnapper (6). Der var også godt med Løvsangere (20+) i krattene og blandt dem en enkelt Skovsanger. Hele dagen havde jeg flokke af trækkende Gule Vipstjerter (200+) samt Skovpibere (20+). Af andre sjove trækkende fugle var en Sølvhejre samt 3 Rovterner. Ternerne kom trækkende lige henover Søren Bøgelunds hus i høj højde mens de var ivrigt kaldende. Ellers var det dagen hvor jeg langt om længe fandt en Sørgekåbe, min først på Langeland/Fyn nogensinde, da jeg havde en der fløj rundt i det åbne område ved Vesterskov. Dejligt at jeg ikke helt missede den invasion der finder sted i år…. var ellers lige ved at blive lidt nervøs. Admiralen var overalt i dag og var klart den mest almindelige sommerfugl (150). Andre fine arter var 2 Citronsommerfugle, 4 Tidselsommerfugle samt 1 Storplettet Perlemorsommerfugl.

Efter den skønne morgenrunde med småfugle og sommerfugle gik tur til Bagenkop havn…. På trods af en god gennemgang af flere måger end jeg havde set længe her var der ikke en eneste Kaspiske Måge at bogføre….. Klise Nor bød igen på Rovterner, i dag var der dog kun 5 mod 7 i går. Heldigvis kunne Spodsbjerg noget med Kaspiske Måger i dag, af dagens 5 fugle var der hele 3 nye… klart den bedste dag i mange måneder med nye fugle. De nye var 2 juvenile fugle samt 1 3k fugl, mens gengangerne var den faste juvenile fra den 1. august 2021 samt en af de faste 2k fugle.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Admiral. De var overalt på det sydlige Langland i dag. Vesterskov den 24. august 2021.

Skovrandøje. Dem så jeg kun 2 af. Gulstav den 24. august 2021.

Haversanger. Der var flot fald og der blev spist godt med brombær. Når man kan finde 15 fugle i felten, så ved man godt der må have været mange af dem i dag på Sydlangeland. Vesterskov den 24. august 2021.

Tornsanger. Lige som hos Havesangerne var efterårets bær i høj kurs. Vesterskov den 24. august 2021.

Skovpiber. Hovedparten af dagens fugle var trækkende, mens der kun var enkelte rastende. Vesterskov den 24. august 2021.

Kaspisk Måge juvenil. Dagens første nye fugl var ikke tilfreds med den kom for sent til maden. Spodsbjerg havn den 24. august 2021.

Kaspisk Måge juvenil. Dagens anden nye fugl var en rigtig smuk “petit” ungfugl… Enkelte fugle er så små at man bliver helt overrasket. Spodsbjerg havn den 24. august 2021.

Kaspisk Måge 3k. Det er godt nok længe siden der har været en 3k fugl på besøg….Der har fortsat ikke været en adult fugl denne sommer på Langeland selv om de ser mange på Sjælland !!. Spodsbjerg havn den 24. august 2021.