SMUKKE DAGE I BLEKINGE OG PÅ ØLAND FRA DEN 27. TIL DEN 31. MAJ 2021. DEN 2. JUNI 2021.

En tur over til Laila`s smukke sommerhus i det Ø-lige Blekinge bød på smuk skovstemning og mange fine oplevelser som jeg/vi sent vil glemme. Bare det at kunne høre Broget Fluesnapper synge dagligt var fantastisk, da jeg faktisk aldrig høre arten synge mere i de danske skove… jeg var endda i tvivl om jeg overhovedet kunne huske sangen mere. En anden fugl som var almindelig og som jeg syntes var meget spændende at kigge på var de mange Spætmejser. I modsætning til dem jeg er vant til fra Fyn og Jylland var de hvide på undersiden og det røde i undergumpen var varierende. Måske der venter nogle nye splits her i fremtiden fra denne komplekse gruppe. Haven i Blekinge bød også på fine sommerfugle… Især var jeg meget glad for at se mine første Kirsebærtakvinger (også selv om de ikke ville fotograferes) nogensinde samt gensyn med Sørgekåbe. Jeg fik også besøgt Øland for første gang, men bestemt ikke sidste gang…. Turen til denne smukke Ø bød på en af de fugle som jeg længe har drømt om at opleve på yngleplads… Høgesangeren. Da jeg var ringmærker i Blåvand fangede jeg en del af denne store sanger om efteråret, men det drejede sig altid om 1k fugle. Eneste gang jeg tidligere havde set arten om foråret var på Chr.Ø i 1991. Desværre var det ikke gamle hanner med knald gult øje og det var noget af det jeg så gerne ville se. Vi havde heldigvis flere adresser på hvor der var gode chancer for at opleve denne fugl. Det blev dog den sidste adresse der gav bonus og det var i en grad så vi blev væltet omkuld. Der var to hanner som havde indtaget hvert sit område og man kunne se dem for fuld udblæsning i sangflugt samt på klos hold… Det blev en af de største ornitologiske oplevelser jeg har haft i den tid jeg har løbet rundt med en kikkert om halsen og så dejligt at opleve det sammen med Laila. Ellers så vi klassiske arter som Hedehøg, Hvidhalset Fluesnapper, Lille Fluesnapper og Karmindompap. 

Foto og Lyd: Henrik Knudsen, Copyright.

Høgesanger, Øland maj 2021.

Høgesanger, Øland maj 2021.

Havesanger, Blekinge maj 2021.

Høgesanger. En drøm gik i opfyldelse, tak for oplevelsen Laila. Øland maj 2021.

Høgesanger. Sangernes svar på en “Spurvehøg” Øland maj 2021.

Høgesanger. Sangen minder utrolig meget om en kraftig Havesanger og kan være svær at skelne. Heldigvis indgår flere meget kraftige skrattende lyde i Høgesangerens sang. Øland maj 2021.

Høgesanger. Bemærk hvor skellet den er på flanken og overgumpen. Øland maj 2021.

Høgesanger. Nu kan jeg godt sælge kikkerten… det bliver ikke bedre. Øland maj 2021.

Laila får sig en velfortjent pause efter en herlig dag i felten. Øland maj 2021.

Broget Fluesnapper, Blekinge maj 2021.

Hvidhalset Fluesnapper, Øland maj 2021.

Broget Fluesnapper. Blekinge maj 2021.

Hvidhalset Fluesnapper. Øland maj 2021.

Yngleplads for Hvidhalset Fluesnapper. Øland maj 2021.

Smuk natur og kultur. Øland maj 2021.

Ølands vindmølle. Øland maj 2021.

Ridder-gøgeurt. Øland maj 2021.

Gråbåndet Bredpande. Øland maj 2021.

Okkergul Pletvinge. Øland maj 2021.

Spætmejse. Blev meget fascineret af denne “hvide” udgave af arten. Blekinge maj 2021.

Spætmejse. Denne her fugl var ikke særlig rød i undergumpen. Blekinge maj 2021.

Spætmejse. Bemærk denne fugl er mere rød i undergumpen end den fugl på forrige billede. Blekinge maj 2021.