YNGLINGSFUGLEN OVER DEM ALLE – SORTSTRUBET BYNKEFUGL VED SPODSBJERG DEN 25. FEBRUAR 2021.

Jeg tog en af mine sædvanlige runder på Langeland og selv om vejret var pragtfuldt og varmen fortsat var laaaangt over gennemsnittet for februar, så væltede det ikke med fugle på min vej. Bagenkop havn bød atter på de 2 faste Kaspiske Måger (4k og 2k) og på vej op mod Spodsbjerg sås blot en 2k Rød Glente. Spodsbjerg havn spillede heller ikke rigtig, så jeg valgte at luske lidt…og det skulle vise sig at være en rigtig god ide. For pludselig fik jeg en af mine lokale drømme opfyldt om at finde en Sortstrubet Bynkefugl ved Spodsbjerg. Jeg har længe undret mig over jeg aldrig har kunnet finde den der, da området er helt perfekt til den. Men i dag sad den lige der hvor jeg havde forestillet mig den skulle sidde. Det var samme sted som jeg fandt en Stor Tornskade med karakter af racen homeyeri den 1. januar 2016.  Det drejede sig om en meget smuk han af den vestlige race, som var ivrigt fouragenrende samt kaldende. Jeg nød fuglen et par timer, det var jo trods alt min ynglingsfugl der var dukket op.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Jeg har i årevis tjekket disse tråde og pæle i håb om at finde en Sortstrubet Bynkefugl og i dag var heldet med mig, da jeg fandt denne smukke vestlige han. Det var lige præcis sådan her jeg havde håbet den ville sidde i det åbne landskab. Spodsbjerg den 25. februar 2021. 

For mig er dette Danmarks smukkeste ynglefugl…. Selvom den nu er ved at være en mere almindelig fugl i Danmark, så er den fortsat fåtallig på Langeland. Men mon ikke der vil komme flere i fremtiden, det håber jeg, kan nemlig ikke få nok af den. Spodsbjerg den 25. februar 2021.

Bemærk de lyse undervingedækfjer, havde det været en af de østlige arter/racer havde de været sorte. Lidt interessant er det også at sammenligne farven på undersiden på dette billede med det forrige. På det første som er taget i solskin virker den orange, mens på det andet hvor der imellemtiden er blevet overskyet virker farven mere rødorange. Spodsbjerg den 25. februar 2021.

I Bagenkop havn var en af de lokale fiskere ved at danne sig et overblik. Bagenkop den 25. januar 2021.