LIDT PÆDAGOGIK FRA LUNDEBORG HAVN DEN 19. FEBRUAR 2021.

På en dag der lugtede af forår i går den 18. februar2021 gik tur sammen med Laila lidt rundt på Østfyn… Især var det skønt så få dage efter at temperaturen var under minus 10 grader, at høre og se små flokke af trækkende Sanglærker. Mens vi gik rundt og nød Lærkerne som især kom henover Lundborg havn, gik jeg og skød lidt fotos af forskellige fugle. Et par Skarver med lidt størrelses forskel fangede vores opmærksom- hed og på bagstykket af kameraet så de også lidt spændende ud. Om aftenen ved computeren så det ud til at det var en Mellemskarv (sinensis) og en Storskarv (garbo) der kom fint og pædagogisk sammen primært pga. vinklen på det gule i ansigtet (gular-vinklen). Som til at understøtte bestemmelsen var også størrelensen. (Vær forsigtig med køn). Antager at sinensisen var en hun. På hjemvejen stoppede vi ved det overnatningssted ved Kværndrup hvor der sidste vinter var mange Røde Glenter som gik til overnatning. Efter en halv times ophold havde vi lagt 18 Røde Glenter i seng.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Mellemskarv og Storskarv. Lundeborg havn den 18. februar 2021.

I bedste Skær-/Bjergpiber stil hoppede en Engpiber rundt mellem de store sten og tangen i havnen og fandt lidt føde. Lundborg havn den 18. februar 2021.