POLSK HOVEDPINE VED RINGE SØ DEN 14. FEBRUAR 2021.

Da det var ved at være en lille uge siden jeg sidst havde besøgt Ringe Sø og jeg alligevel skulle hjem og besøge familien, så kunne jeg lige så godt slå to fluer med et smæk. Søen var næsten total dækket af is, der var blot en mindre våge og det var her de fleste fugle opholdte sig. Midt ude på søen lå der flere store måger og rastede på isen. Ret hurtigt fik jeg spottet den faste 3k med et ben og blev selvfølgelig glad for den fortsat kan klare her i den meget kolde tid… Der var også en 2k Sølvmåge som utrolig gerne ville ligne en Kaspiske Måge, men den gik ikke. Pludselig fangede en anden måge min interesse…. den lignede meget en 3k Kaspiske Måge og så var der alligevel noget der ikke virkede rigtig. Den virkede meget (for) stribet i hovedet og næbbet var også mere over i noget Sølvmåge. Da den rejste sig så jeg straks den var farvemærket med en polsk ring…. nu blev det for alvor sjovt. Jeg skyndte mig tilbage til bilen efter skopet og heldigvis blev den og jeg fik den aflæst uden problemer. Senere kom den tættere på, dog aldrig super tæt.. den virkede lidt forsigtig og var ikke interesseret i brød. Jeg må indrømme jeg er ret spændt på hvad polakkerne har ringmærket denne fugl som…. jeg er selv mest til en Cactus. Det blev min første udenlandske aflæsning ved søen.

Aflæsning af Kaspisk Måge/Cactus ved Ringe Sø: P:Z51

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

På et billede som det her ligner det en fin 3k Kaspisk måge. Ringe Sø den 14. februar 2021.

Den har “knokle-fede ben” som en anden Sammy Lee (en af mine helte fra Liverpool) og virker meget stribet i ansigtet. Ringe Sø den 14. februar 2021.

Ret kraftig pletning i nakken. Ringe Sø den 14. februar 2021.

Bemærk ret tydlig plet i P10. Ringe Sø den 14. februar 2021.

P:Z51 er en dejlig udfordring… jeg satser på en Cactus. Ringe Sø den 14. februar 2021.

Den faste 3k Kaspiske Måge med et ben. Ringe Sø den 14. februar 2021.