HULDUE MED MÆRKELIG OPFØRELSE ?, MONNET, TÅSINGE DEN 11. FEBRUAR 2021.

Inden det blev mørkt i dag tog jeg lige en gåtur ude på den sydlige del af Monnet på Tåsinge. Jeg havde lidt en Mosehornugle i tankerne, men det blev min første Huldue i 2021 der blev dagens spændende og underlige oplevelse. Jeg opdager den komme flyvende og ser den går ned ved strandbredden, hvor den dog ikke bliver siddende ret længe. Den flyver herefter ca. 250-300 meter ud over havet, hvor den til mine store overraskelse forsøger at “lande” på vandet. Den er faktisk helt nede og røre vandet med fødderne samt bugen, hvorpå den flyver ind til strandbredden igen. Få sekunder senere gentager den denne opførelse, men slutter dog anden omgang af med at flyve inde i landet og helt forsvinde. Jeg har endnu ikke forsøgt at finde noget viden omkring denne specielle opførelse, men undres hvorfor den opførte sig sådan… Jeg kom helt til at tænke på hvordan Sandhøns flyver langt efter vand og dypper bugen i vandpytter, når de skal hente vand til deres unger. Men her er der ikke tale om ferskvand men saltvand og yngletiden for Huldue er endnu ikke begyndt. Jeg fik lidt billeder af denne spændende oplevelse som jeg synes jeg vil bringe her på bloggen. De er godt nok meget mørke, da der ikke var meget lys tilbage.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Her slutter aftenens “fodbad” for Hulduen. Alle billeder stammer fra Monnet den 11. februar 2021.