FREM OG TILBAGE MELLEM HAVNENE DEN 27. JANUAR 2021.

Fik atter tjekket begge de to “store” havne på Langeland, men der var ikke voldsomt meget nyt at berette om… Og så alligevel er der jo altid lidt der interessere mig i sidste ende. Måske er det navlepilleri, men at se hvordan enkelte Kaspiske Måger veksler mellem begge havne og andre ikke gør, viser lidt om de enkelte fugles strategi. Selv om jeg startede i Bagenkop havn i dag, så starter jeg alligevel med at berette fra Spodsbjerg hvor jeg var om eftermiddagen. Her var der 4 1. vinter (2k) i havnen, hvoraf en var ny, men alligevel ikke dagens højdepunkt. Den ene 2k havde jeg tidligere set i Spodsbjerg havn den 12. og 13. januar 2021, hvorpå den dukkede op i Bagenkop den 14. januar 2021. Herefter var jeg i flere dage ikke i Bagenkop havn, men genfandt den alligevel her den 18. januar 2021 da jeg atter var forbi. Umiddelbart vil jeg gætte på den nok har opholdt sig der i hele perioden. Herefter forsvandt den, men i dag var den atter tilbage i Spodsbjerg havn !!. Det er sjovt at nogle fugle flyver lidt frem og tilbage, mens andre kun opholder sig i samme havn. Den fugl som jeg for nogle år siden døbte “Smukke Laila” og som var ringmærket i Ukraine så jeg aldrig andet end i Bagenkop. Det endda selv om den ankom som 1k og blev permanent på Langeland til den var kønsmoden. Men tilbage til Bagenkop havn i dag, hvor der lige som igår ikke var vanvittig mange fugle inde, jeg måtte nøjes med to gengangere hhv. 1k 4k (den blinde) samt 1 2k (sjov næbnegl).

Aflæsning af Kaspisk Måge i Spodsbjerg havn: (VLHJ).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Den blinde 4k kaspiske Måge med det “gode øje”. Bagenkop havn den 27. januar 2021.

Denne 2k Kaspiske Måge veksler mellem Spodsbjerg og Bagenkop. Spodsbjerg havn den 27. januar 2021.