ENDNU EN AFLÆSNING AF EN KASPISK MÅGE I SPODSBJERG HAVN DEN 3. JANUAR 2021.

En dag der bød på lidt sol men ellers overskyet samt hundkoldt med en frisk til hård vind fra NØ….  Selv om kulden var lidt sej fik jeg alligevel en 4 timer til at gå i Spodsbjerg havn… Jeg blev heldigvis også dejlig belønnet, da havnens største kutter kom tidligt ind med en god stak måger efter sig… noget jeg ellers ikke havde oplevet længe. Jeg fik en rigtig god stak nye Kaspiske Måger som jeg ikke tidligere har set og lidt overraskende var det især subadulte fugle der dukkede op. Fordelingen i dag var således 3 4k som alle var nye plus 4 2k, hvoraf kun 1 var ny. Så samlet lød dagens antal på 7 fugle hvoraf de 4 var nye….  Det bedste var dog jeg fik endnu en aflæsning, da den ene 4k var farvemærket, det var anden dag i streg med en aflæsning, Fuglen var var mærket i Danmark af Kjeld Petersen (hvem ellers !) den 28. marts 2018 ved Maglebæk Sø ved Brøndby. Den er siden blevet aflæst en enkelt gang af en anden god bekendt af mig David Erterius den 17. januar 2020 ved Simrishamn (Sydøstlige Skåne) i Sverige. 

Aflæsning af Kaspisk Måge i Spodsbjerg havn: (VAXX).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Anden dag i steg med en aflæsning af en Kaspisk Måge… Spodsbjerg havn den 3. januar 2021.