OVERRASKENDE GOD DAG FOR MÅGERNE PLUS EN NY LANGELANDSART DEN 8. DECEMBER 2020.

Endelig en dag der ikke bød på kraftig vind, men blot let vind fra SØ. Solen var atter total forsvundet… Det var rigtig december gråt. Inden jeg rigtig kastede mig over mågerne var jeg et smut forbi Kelds Nor.. I selve Noret var der lidt tomt, men til min store overraskelse kom der en ikke helt udfarvet Sule (subad) trækkende ganske tæt forbi kysten. Jeg er ret overbevist om det er min første Sule på Langeland nogensinde, hvor jeg iøvrigt tænker den må være meget sjælden i december. Bagenkop havn lignede sig selv hvad angik de første timer hvor jeg fandt de seneste dages fugle, men jeg fik dog alligevel lidt belønning for at holde ud, da der dukkede en ny 1k fugle op. Dagens fordeling i Bagekop havn var følgende 2 3k, 1 2k og 3 1k, hvilket giver i alt 6 fugle. I Spodsbjerg mødte jeg Kjeld T Pedersen som fik ringmærket en enkelt 1k Kaspiske Måge. Der var virkelig gang i de Kaspiske Måger heroppe i dag, det blev til ikke mindre end 7 1k fugle, hvoraf de 3 var nye for 2020. 

Aflæsning af Kaspiske Måge i Spodsbjerg havn: (VLHK).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dagens overraskelse for mig var denne ikke helt udfarvede Sule som trak forbi kysten langs med Kelds Nor. Det var min første Sule på Langeland så vidt jeg husker. Kelds Nor den 8. december 2020.

Kaspisk Måge 1k. Bagenkop havn den 8. december 2020.

Kaspisk Måge 1k. Spodsbjerg havn den 8. december 2020.