ENDNU EN ADULT SORTHOVEDET MÅGE PÅ LANGELAND DEN 1. NOVEMBER 2020.

En helt fantastisk varm november dag, temperaturen lå omkring 15-16 grader og solen skinnede pragtfuldt…Jeg valgte at koncentrere mig om Spodsbjerg området. I forhold til hvad jeg normalt ser i havnen var der mange måger inde i dag, godt og vel 200 fugle. Jeg fandt hurtigt “min” faste 1k Kaspiske Måge som er farvemærket (VLCH) og ret kort efter kom dagens første nye 1k også ind i havnen. Lidt senere havde en kutter yderligere to fine 1k fugle efter sig, de var dog ikke interesseret i at komme med ind, de trak bare videre mod syd. Da jeg havde indset jeg ikke kunne presse mere ud af havnen end de 3 nye fugle tog jeg en tur ned til Drejet syd for havnen. Her var der lidt rastende måger og mellem dem var der en adulte Sorthovedet Måge. Jeg troede lige et sekund det drejede sig om den fugl jeg fandt den 28. oktober 2020 og som jeg kunne fremvise til Peder Rasmussen og Erik Danielsen. Men denne her var klart mere markeret med sort i hovedet end den fugl jeg så for nogle dage siden, så altså hele 2 adulte fugle i Spodsbjerg området på ingen tid. Desuden mit første november fund på Øen. Ellers skal også nævnes den faste 1k Vestlige Sildemåge.

Aflæsning af Kaspisk Måge i Spodsbjerg havn: (VLCH).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Adult Sorthovedet Måge. Det krævede lidt ofrevilje at få den dokumenteret, så det var af med tøjet og ud til sandbanken.. Selv søndagsturisterne kiggede lidt måbende. Drejet den 1. november 2020.

En meget smuk måge denne adulte Sorthovedet Måge. Drejet den 1. november 2020.

Kaspisk Måge 1k. Spodsbjerg havn den 1. november 2020.