GODT MED KASPISKE MÅGER PLUS EN THORSHANE DEN 26. OKTOBER 2020.

Selv om jeg ikke havde hele dagen til min rådighed, så havde jeg en indbringende eftermiddag på Langeland… Jeg havde ellers besluttet mig for kun at dække Spodsbjerg havn i dag, da jeg var kommet sent afsted pga. arbejde. Men da jeg næsten med det samme fik fundet to helt nye 1k Kaspiske Måger i havnen, tog fanden ved mig og jeg indså jeg godt kunne nå at tjekke Bagenkop havn inden det blev mørket… Og det var en super god beslutning, da jeg lige ramte ind i en sen kutter med en del måger efter sig på vej ind i havnen. Bagenkop havn overgik Spodsbjerg og bød på 4 nye 1k Kaspiske Måger samt en fin 1k Cactus. En lidt sen Mudderklire fik lige et ekstra “serviceeftersyn”, og selv om den kun blev set flyvende var vingebåndet desværre for langt og stemmen lød desværre også som en Mudderklire. På vejen hjem var Laila Neermann så sød at ringe og berette om en Thorshane der rastede i Tryggelev Nor, da hun vidste jeg var nede og tjekke måger i dag, og det passede næsten for godt, da jeg blot var to minutter fra Noret. På vejen derud mødte jeg finderen Niels Bomholt som kunne berette om den var mandsopdækket af Ole Goldsmith. Da jeg ankom et minut senere stod Ole og hans kone med fuglen. Den var ivrigt fouragerende og kunne nydes ganske tæt på. Det var i det allersidste lys jeg lige nåede denne smukke fugl som jeg formoder er ny art for Langeland.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

En af dagens 6 nye 1k Kaspiske Måger på Langeland. Bagenkop havn den 26. oktober 2020.

Her en anden ny 1k Kaspisk Måge fra i dag på Langeland. Bagenkop havn den 26  .oktober 2020.

Dagens mest sjældne fugle var denne fine Thorshane som Niels Bomholt fandt i Tryggelev Nor. Mig bekendt er det ny art for Langeland. Tryggelev Nor den 26. oktober 2020.