ET KIG PÅ ET GAMMELT HIT – SIBIRISK BYNKEFUGL DEN 20. OKTOBER 2020

Efter en halv dag i felten uden det store at berette om fik jeg kigget lidt gamle billeder igennem om eftermiddagen og faldt over to billeder af en Sibirisk Bynkefugl jeg fandt den 24. september 2011 ved Blåvand. Jeg fandt fuglen lige syd for Blåvand Fuglestation hvor jeg i øvrigt gik og ringmærkede denne morgen. Der er løbet meget vand gennem åen siden og bestemmelsen af denne art er blevet ekstra spændende i forhold til den anden art Stejnegers Bynkefugl som tidligere blev regnet for en race af Sibirisk Bynkefugl. Om de nu kan bestemmes sikkert uden DNA eller ej tricker mit DNA som feltornitolog og jeg er ret overbevist om det kun er et spørgsmål om tid før de bliver bestemt sikkert i felten. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sibirisk Bynkefugl 1k han. Blåvand den 24.-25. september 2011.

Sibirisk Bynkefugl 1k han. Blåvand den 24.-25. september 2011.