EN 2K TYSK UDFORDRING PLUS FLERE MÅGEPROBLEMER DEN 5. OKTOBER 2020.

På en overvejende grå dag, der også bød på lidt regn en overgang… væltede det afsted med fugle på Langeland. Der var rigtig mange trækkende Knortegæs samt Blisgæs plus den ene Bog-/Kvækerfinke flok efter den anden der trak ud i disen. Men der var ikke tid til at tælle, da jeg var atter var mere optaget af mågerne som bød på lidt “hovedpine” angående en sikker bestemmelse i dag. Det startede ganske nemt i Bagenkop havn, da jeg havde den faste 3k Kaspiske Måge fra den 8. august 2020 plus yderligere 2 3k fugle som var nye. En 2k fra den 13. juli 2020 var atter på plads efter en mindre pause. Der var også to ret typiske Cactus typer (den ene var ganganger fra den 2. oktober 2020). Men så dukkede der pludselig en ikke helt samarbejdsvillig 2k Kaspisk Måge/Cactus op med en gul ring (XHVH) som rastede kortvarigt inden den trak mod SØ. Jeg er klart mest stemt for det drejer sig om en Cactus, men den havde en meget dyb og rugende stemme som lød som en Middelhavsssølvmåge. Jeg er meget spændt om tyskerne ved hvad de har ringmærket, da den måske kommer fra en af de berygtede hybridkolonier, hvor der er basis for lidt af hvert. Den faste 2k Middelhavssølvmåge var heldigvis noget nemmere at bestemme (VLHH).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dagens første svære måge… Kaspisk Måge 2k eller nok mere sandsynligt en 2k Cactus. Bagenkop havn den 5. oktober 2020.

Ville forvente noget mere hvide undervinger på en 2k Kaspisk Måge. Bagenkop havn den 5. oktober 2020.

“Tyskeren” fik nok og forsvandt mod SØ… Det bliver spændende at få informationer på denne fugl. Bagenkop havn den 5. oktober 2020.

Efter mange timer på Sydspidsen gik turen op til Spodsbjerg havn. Her var der 2 klare 1k Kaspiske Måger, den ene var den sidste Kjeld havde ringmærket (VLHC) (kend den på knækket) samt den ungfugl jeg fandt i går. Der var yderligere en 1k fugl, hvor jeg ikke rigtig ved hvad jeg skal synes, men hvis ens første indtryk ikke lige er i skabet, skal man ofte holde sig til det. Alle fugle skal og kan ikke bestemmes med sikkerhed. En god huskeregel er…. kan du ikke se om det er en Sabinemåge eller Lille Kjove i første “hug” så glem det !.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dagens anden hovedpine. Spodsbjerg havn den 5. oktober 2020.

På grund af det grå og overskyet vejr var det svært at få et passende foto af undervingerne. Spodsbjerg havn den 5. oktober 2020.

Halens tegning er perfekt til en 1k Kaspisk Måge. Spodsbjerg havn den 5. oktober 2020.

Det er da bare en “Havmåge” som de gamle jæger altid sagde ude på Værnengene da jeg var en meget ung mand… jeg skulle ha` hørt efter. Spodsbjerg havn den 5. oktober 2020.

Aflæsninger af Kaspisk Måge i Spodsbjerg havn VLHC.